Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän kokous 7.10.

Ajankohtaista Tiedotteet • 7.10.2021 |

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) perehtyi torstain 7.10.2021 kokouksessaan maakunnittaiseen EU-rahoitusjakoon ja sen vaikutuksiin Keski-Suomessa. Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman EU-rahoitus Keski-Suomelle on noin 80 miljoonaa euroa. Lisäksi tulevat valtion osuus sekä kuntien ja muiden yhteisöjen rahoituksetEU-rahoitusjaosta päätti valtioneuvosto 30.9.2021 lähes kaksi vuotta kestäneiden neuvotteluiden jälkeen. 

 

Maakunnan yhteistyöryhmä hyväksyi 5 miljoonan euron rahoitussiirron Keski-Suomen alueellisesta ESR-kehyksestä Länsi-Suomen muiden maakuntien käyttöön. Keski-Suomen kehyksestä on sitomatta noin 10 miljoonaa euroa. Ohjelmakauden päättyessä ei ole realistista saada kaikkia varoja käytetyksi Keski-Suomessa. 

 

Maakunnan yhteistyöryhmä vahvisti myös Keski-Suomen liiton EU-elvytysvarojen (ns. REACT EU-varat) 3,7 miljoonan euron kohdentamisen kokonaisuudessaan TKI-hankkeille. Maakunnan yhteistyöryhmän aiemmin hyväksymässä rahoitussuunnitelmassa osa varoista oli suunniteltu käytettäväksi myös pk-yritysten digitalisaation ja vihreän talouden hankkeisiin.  

 

Yhteistyöryhmä hyväksyi uuden työjärjestyksensä. EU-ohjelmakauden vaihtuminen ja muutokset lainsäädännössä edellyttivät työjärjestyksen uusimista. Työjärjestyksessä määritellään yhteistyöryhmän ja sen jäsenten tehtävät, vastuut ja toimintatavat. Työjärjestyksen vahvistaa Keski-Suomen maakuntahallitus lokakuun lopussa. 

 

Tutustu Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän esityslistaan täältä 

 

Lisätietoja: 

 

Mikko Tiirola 
maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtaja 
mikko.tiirola[at]mtk.fi 

 

Pekka Hokkanen 
maakuntajohtaja 
040 595 00 

pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 

 

Pirjo Peräaho 
vt. aluekehitysjohtaja 
040 591 0760 

pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi 

 

Hilkka Laine 
rahoituspäällikkö 
0405950014 

hilkka.laine(at)keskisuomi.fi

 

Hannu Koponen (MYR:n sihteeri) 
Kehittämispäällikkö 
040 595 0009 
hannu.koponen[at]keskisuomi.fi