Valtteri Paakki aloitti siviilipalveluksen Keski-Suomen liitossa

Ajankohtaista Tiedotteet • 24.8.2021 |

Valtteri Paakki aloitti tällä viikolla siviilipalveluksen Keski-Suomen liitossa. Hänen palvelusaikansa on 347 vuorokautta ja se alkoi neljän viikon koulutusjaksolla Siviilipalveluskeskuksessa. Paakki on Keski-Suomen liiton ensimmäinen siviilipalvelumies.

– Näen siviilipalvelusvuoden mahdollisuutena nähdä läpileikkaavasti maakunnallista ja valtakunnallista aluekehittämistä. Työsitoumuksessa tehtävänkuvana lukee maakuntakaavoituksen ja aluekehittämisen avustavat tehtävät eli paikkatieto, vuorovaikutus sekä tietotuotanto, Valtteri sanoo.

Valtteri on koulutukseltaan luonnontieteiden kandidaatti viimeistellen maantieteen maisteriopintoja Oulun yliopistoon. Hän suorittaa myös Jyväskylän yliopistossa valtio-opin maisteriopintoja, joissa hän on keskittynyt erityisesti Euroopan unioniin liittyviin kysymyksiin.

Aluekehittäminen on lähellä Valtterin sydäntä ja hänen koulutuksensa tarjosi hyvää osaamista maakuntaliitossa siviilipalveluksen suorittamiseen. Valtteri toivoo, että pääsee työskentelemään tulevaisuudessa EU:n ja aluekehittämisen parissa. Myös tohtoriopinnot houkuttelevat. Vakituinen työpaikkaa odottaa häntä siviilissä, joten paineita tulevan miettimiseen ei ole. Pohjoispohjalainen Paakki on kotiutunut hyvin Keski-Suomeen.

– Olen, kuten moni muukin, tullut Jyväskylään muilta mailta vierailta. Muutama vuosi on kotiuttanut minut hyvin tähän mäkiseen maakuntaan, johon muualtakin tulevat toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi. Toivottavasti saan tulevan vuoden aikana annettua hieman takaisin tästä vieraanvaraisuudesta, Valtteri kehuu.

Valtteri Paakki palveluspaikassaan Keski-Suomen liiton toimistolla