Ennakko: maakuntahallituksen kokous 27.8.

Ajankohtaista Tiedotteet • 24.8.2021 |

Keski-Suomen maakuntahallituksen seuraava kokous pidetään perjantaina 27.8.

Maakuntahallitus käsittelee Keski-Suomen strategialuonnoksen 2025-2050 ja sen ympäristöselostuksen. Strategia sisältää aluekehittämisen painopisteet vuosille 2022–2025 ja pitkän aikavälin näkymän vuoteen 2050. Visiona on, että Keski-Suomi menestyy rakentamalla kestävää, osaavaa ja kansainvälistä maakuntaa, jossa ihmiset voivat hyvin. Strategia perustuu kokonaiskestävyyden pyrkimykselle, jolloin talouden, luonnonvarojen käytön, hyvinvoinnin ja keskisuomalaisen identiteetin tavoitteet ovat tasapainossa. Liitto asettaa strategialuonnoksen ja sen ympäristöselostuksen lausunnolle 1.9. – 8.10.2021. Maakuntastrategiasta päättää uusi maakuntavaltuusto 3.12.2021.

Maakuntahallitus antaa lausunnon Keski-Suomen liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaesityksistä vuosille 2022-2025. Keski-Suomen kunnat ovat esittäneet kymmenen liikuntapaikkarakentamisen hanketta. Hakemuksista suurin on Hippos-hanke. Lausunnon on pyytänyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 1.9.2021 mennessä. Aluehallintovirasto tekee rahoitussuunnitelmasta oman esityksensä opetus- ja kulttuuriministeriölle syyskuun alussa.

Keski-Suomen liiton aluekehitysjohtajan Pekka Hokkasen siirryttyä maakuntajohtajan tehtäviin 1.8.2021 alkaen, aluekehitysjohtajan virka voidaan avata täytettäväksi. Maakuntahallitus päättää kokouksessa aluekehitysjohtajan viran keskeisistä tehtäväsisällöistä ja hakukriteereistä.

Maakuntahallitus tekee esityksen Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtokunnan jäsenistä ja varajäsenistä sekä johtokunnan puheenjohtajista alkavalle toimikaudelle. Henkilövalinnoista päättää Jyväskylän kaupunginvaltuusto esityksen perusteella.

Maakuntahallitus saa vuoden 2021 tammi-kesäkuun talouskatsauksen sekä tulevan talousarvion. Maakuntavaltuusto on vuoden 2021 talousarvion yhteydessä hyväksynyt myös taloussuunnitelman vuosille 2021–2023. Taloussuunnitelma vuosille 2021–2023 lähtee siitä, että talous on tasapainossa. Taloussuunnitelmassa on kaavailtu kuntien jäsenmaksuosuuksien nostoa vuodesta 2022 lähtien.

Lisäksi kokouksessa käydään läpi lausunnot uusista luonnonsuojelulaista ja ilmastolaista sekä Väylän investointiohjelmasta.

Katso kaikki kokouksen keskustelu- ja päätösaiheet esityslistalta

 

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi