Maakuntahallituksen kokoustiedote 18.6.

Ajankohtaista Tiedotteet • 18.6.2021 |

Keski-Suomen maakuntahallitus sai perjantain 18.6. kokouksessa kattavan palauteyhteenvedon Keski-Suomen strategiasta, jota on pohdittu eri työpajoissa kevään aikana kaikkiaan noin 300 ihmisen voimin. Työpajojen aineiston, tilastotiedon, ennakkoarvioiden ja Keski-Suomen vaihtoehtoisten tulevaisuuskuvien pohjalta koottua strategian raakaversiota kommentoi otakantaa.fi -palvelussa yli 50 henkilöä. Maakuntahallitus kävi tiivistä keskustelua aiheesta ja antoi linjauksia toimistolle toteuttaa strategian luonnos.

– Maakuntahallitus kannustaa jatkamaan strategiatyötä rohkealla otteella ja varmistamaan, että Keski-Suomen kasvun kärjet tulevat kuvatuksi napakasti, toteaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Rolf Nyholm.

– Koko maakunta on otettu huomioon strategian valmistelussa. Haluamme pitää kiinni strategian luonnoksessa hyvästä yleis- ja selkokielestä ja välttää liiallista aluekehittämisen ammattitermien käyttämistä. Asioiden poikkileikkaavuus tulee varmasti vahvemmin esille kuin aiemmassa strategissa, vt. maakuntajohtaja Pekka Hokkanen kommentoi strategian jatkotyöstämistä.

Maakuntahallitus käsitteli Keski-Suomen hyvinvointiohjelman vuosille 2021–2024. Keski-Suomen sote-uudistuksen osana laadittu hyvinvointiohjelma on muodossaan ensimmäinen Keski-Suomen maakunnassa ja se linjaa kuntien yhteistä hyvinvointityötä lähivuosille. Ohjelman toimenpiteet on koottu viiteen kokonaisuuteen: hyvinvointi investointina, hyvinvointia lähiympäristöstä, osallistuva asukas, työ- ja työllistymiskyky sekä väestörakenteen muutos. Hyvinvointiohjelma nivoutuu hyvin Keski-Suomen strategian kärkiin. Maakuntahallitus hyväksyi osaltaan ohjelman, joka on tänään Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuustossa hyväksyttävänä.

Maakuntahallitus sai katsauksen ohjelmakauden 2021–2027 hallinto- ja valvontajärjestelmän valmistelutilanteeseen. Keski-Suomen liitto palaa EU-rahoitusta myöntäväksi välittäväksi toimielimeksi EU:n alue- ja rakennepolitiikan rahastokaudella 2021–2027. Uusi ohjelmakausi alkaa syyskuussa 2021.

Maakuntahallitus päätti Keski-Suomen liiton ja Jyväskylän kaupungin välisestä yhteistyösopimuksesta vuodelle 2021 rallin MM-sarjan Jyväskylän osakilpailuun. Yhteistyösopimus sisältää markkinoinnin osalta mainostilaa ja näkyvyyttä rallitapahtuman pääyhteistyökumppanina. Maakuntahallitus myönsi rallin maailmanmestaruusosakilpailun 2021 järjestämiseen yhteistyösopimuksen mukaisesti Jyväskylän kaupungille 40 000 euroa Keski-Suomen kehittämisrahastosta.

Maakuntahallitus hyväksyi rahoitushakemuksen Äänekosken Kehitys Oy:n esiselvitys biotalouden tulevaisuustalosta. Hankkeelle myönnettiin 30 000 euroa.

Lisäksi kokouksessa käytiin läpi Keski-Suomen liiton ajankohtaisia asioita sekä maakuntakaavan tilannekatsaus, jossa käsiteltiin tuoretta maakotkaselvitystä, sähkösiirron kysymyksiä ja potentiaalisia tuulivoimakohteita Keski-Suomessa.

Katso kaikki kokouksen keskustelu- ja päätösaiheet esityslistalta

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
vt. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi