Ennakko: maakuntahallituksen kokous 18.6.

Ajankohtaista Tiedotteet • 14.6.2021 |

Keski-Suomen maakuntahallituksen seuraava kokous pidetään perjantaina 18.6. Kokous on kevätkauden viimeinen ja seuraavan kerran maakuntahallitus kokoontuu elokuun lopulla.

Maakuntahallitus käsittelee Keski-Suomen hyvinvointiohjelman vuosille 2021 – 2024. Keski-Suomen sote-uudistuksen osana laadittu hyvinvointiohjelma on muodossaan ensimmäinen Keski-Suomen maakunnassa ja se linjaa kuntien yhteistä hyvinvointityötä lähivuosille. Ohjelman toimenpiteet on koottu viiteen kokonaisuuteen: hyvinvointi investointina, hyvinvointia lähiympäristöstä, osallistuva asukas,  työ- ja työllistymiskyky sekä väestörakenteen muutos. Ohjelma on samana päivänä myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuustossa päätettävänä.

Maakuntahallitus saa katsauksen ohjelmakauden 2021–2027 hallinto- ja valvontajärjestelmän valmistelutilanteeseen. Keski-Suomen liitto palaa EU-rahoitusta myöntäväksi välittäväksi toimielimeksi EU:n alue- ja rakennepolitiikan rahastokaudella 2021–2027. Uusi ohjelmakausi alkaa syyskuussa 2021.

Maakuntahallitus päättää Keski-Suomen liiton ja Jyväskylän kaupungin välisestä yhteistyösopimuksesta vuodelle 2021 rallin MM-sarjan Jyväskylän osakilpailuun. Yhteistyösopimus sisältää markkinoinnin osalta mainostilaa ja näkyvyyttä rallitapahtuman pääyhteistyökumppanina sekä pääsylippuja rallien asiakastilaisuuksiin.

Maakuntahallitus päättää kahdesta rahoitushakemuksesta: Äänekosken Kehitys Oy:n esiselvitys biotalouden tulevaisuustalosta sekä Jyväskylän yliopiston hakemus Päijänteen biosfäärialuetunnuksen valmistelusta.

Lisäksi kokouksessa käydään läpi Keski-Suomen strategian palauteyhteenveto, maakuntakaavan tilannekatsaus sekä Keski-Suomen liiton ajankohtaiset asiat.

Katso kaikki kokouksen keskustelu- ja päätösaiheet esityslistalta

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
vt. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi