Uuden maakuntajohtajan tunnelmia

Ajankohtaista • 1.6.2021 |

Pekka Hokkanen, maakuntavaltuusto valitsi sinut maakuntajohtajaksi. Miltä nyt tuntuu?

– Kiitos, kyllä nyt tuntuu hyvältä. Olen syvästi kiitollinen tästä luottamuksesta. Lähden suurella motivaatiolla ja palolla tähän tehtävään. Olen toki hoitanut sijaisena jo jonkun aikaa ja tiedän mihin ryhdyn. Keski-Suomen liiton joukkueella on hieno tähän yhteiseen asiaan tarttua.

Maakuntavaltuusto oli yksimielinen tässä valinnassa, mitä ajatuksia tämä herättää sinussa?

– Olen toki hyvin nöyrä tämän laajan luottamuksen edessä ja se on tietysti jopa hieman poikkeuksellista, että niin arviointiryhmä, maakuntahallitus kuin maakuntavaltuustokin kaikki olivat yksimielisiä. Tämä antaa parhaan mahdollisen pohjan lähteä tähän työhön kehittämään koko Keski-Suomea.

Millaisia asioita on juuri nyt maakuntajohtajan pöydällä?

– Kyllä maakuntajohtajan pöydän täyttää tällä hetkellä tämä meidän maakuntastrategia kokonaisuus, jossa me maakuntasuunnitelman, maakuntaohjelman ja maakuntakaavan äärellä olemme. Toinen tärkeä asiakokonaisuus on ajankohtaiset edunvalvontatehtävät.

Millaisin tunnelmin ja ajatuksin katsot Keski-Suomen tulevaisuutta?

– Katson hyvin luottavaisin ja positiivisin tunnelmin. Meillä on mainio menestysresepti tässä aluekehittämisessä. Me katsomme asioita kokonaisvaltaisesti ja tulevaisuusorientoituneesti. Mikä tärkeintä täällä Keski-Suomessa: me teemme tätä tärkeää työtä yhdessä!