Keski-Suomen maakuntavaltuuston kokous 28.5.2021

Ajankohtaista Tiedotteet • 28.5.2021 |

Maakuntavaltuusto valitsi yksimielisesti uudeksi maakuntajohtajaksi yhteiskuntatieteiden tohtori Pekka Hokkasen. Keski-Suomen liiton johtoon pyrki kaikkiaan 9 hakijaa, joista neljä haastateltiin. Maakuntavaltuusto, haastatteluryhmä ja maakuntahallitus olivat yksimielisiä siitä, että Hokkanen oli pätevin tehtävään.

-Pekka Hokkanen on erittäin ansioitunut ja laaja-alainen maakunnan kehittäjä. Olemme valtuustossa iloisia, että Keski-Suomen liiton johtoon saadaan vahva aluekehittämisen, vaikuttamisen ja strategiatyön osaaja, joka tuntee maakunnan liiton tehtäväkentän erinomaisesti. Hän on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja yhteistyö kaikkien eri puolueiden luottamushenkilöiden kanssa on sujunut hyvin, valtuuston puheenjohtaja Petri Honkonen kehuu uutta maakuntajohtajaa.

Pekka Hokkanen on toiminut 7.1.2020 alkaen Keski-Suomen maakuntajohtajan viransijaisena ja sitä ennen Keski-Suomen liiton aluekehitysjohtajana vuodesta 2017 alkaen. Tätä ennen Hokkanen työskenteli työ- ja elinkeinoministeriössä erityisasiantuntijan tehtävissä, jossa hänen vastuualueenaan oli aluekehityksen vaativat asiantuntijatehtävät sekä aluekehitysjärjestelmän uudistus ja rakennemuutoksen hallinta. Lisäksi hänellä on työkokemusta muun muassa Keski-Suomen ELY-keskuksesta ja Keski-Suomen ympäristökeskuksesta.

-Viidennen polven keskisuomalaisena tunnen erityistä paloa ja sitoutuneisuutta tätä tehtävää kohtaan. Haluan olla mukana kehittämässä koko Keski-Suomen elinvoimaa ja hyvinvointia. Keski-Suomen liiton tuttu asiantuntijakaarti on huikea joukko. Olen syvästi kiitollinen maakuntavaltuuston laajasta luottamuksesta ja arviosta, että osaamiseni, kokemukseni ja henkilökohtaiset ominaisuuteni täsmäävät tähän tehtävään, Pekka Hokkanen kommentoi valintaansa.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2020 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä hankeraportin. Lisäksi kokouksessa tarkastuslautakunta antoi vuoden 2020 arviointikertomuksen.

Uusia maakuntavaltuustoaloitteita antoivat kristillisdemokraattien ja vasemmistoliiton ryhmät. Valtuustoaloitteet koskivat biokaasua, kaivosalaa ja toiseen asteen koulutusta.

Maakuntavaltuuston kokous striimattiin ja se on katsottavissa Keski-Suomen liiton YouTube-kanavalla osoitteessa: https://youtu.be/-1MB9KrK65o

Kokouksen esityslista on luettavissa täältä

Kokous pidettiin vallitsevan koronatilanteen takia hybridimallina eli noin puolet kokoontui Jyväskylän Paviljongissa ja osa etänä Teamsin välityksellä.

Lisätietoa maakuntavaltuuston kokouksesta:

Petri Honkonen
maakuntavaltuuston puheenjohtaja
040 839 7776
petri.honkonen[at]eduskunta.fi

Pekka Hokkanen
vt. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Hanna Reini
hallintopäällikkö
040 596 5993
hanna.reini[at]keskisuomi.fi