Ennakko: maakunnan yhteistyöryhmän kokous 7.5.

Ajankohtaista Tiedotteet • 4.5.2021 |

Maakunnan yhteistyöryhmä tekee perjantain 7.5.2021 kokouksessa alustavia linjauksia Keski-Suomen uuden maakuntastrategian tavoitteiksi ja mittareiksi. Uuteen strategia- ja ohjelmakauteen lähdetään koronapandemian aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa. Asetettaviin tavoitteisiin vaikuttaa kriisistä toipuminen, myönteisen talous-, työllisyys- ja investointikehityksen varmistaminen sekä muutosjoustavuuden tarve. Maakunnan yhteistyöryhmä on asettanut päättyvälle ohjelmakaudelle onnistumisen mittareiksi yksityisen sektorin työpaikat, uudet yritykset, vientitulot ja yritysten TKI-panostusten nostaminen. Keski-Suomen strategian luonnos tulee toukokuun loppupuolella kommentoitavaksi otakantaa.fi -palveluun.

Keski-Suomen liitto esittää maakunnan yhteistyöryhmälle, että Saarijärven-Viitasaaren seudun ja muun Keski-Suomen EAKR-rahoituskehykset yhdistetään. Esitys koskee noin 580 000 euron rahoitusta. Saarijärven-Viitasaaren seudulla on EU-ohjelmassa oma rahoituskehys, joka perustuu seudun erityisasemaan EU-liittymissopimuksen mukaisena harvaan asuttuna alueena. Keski-Suomen liitto perustelee yhdistämistä sillä, että loput ohjelmakauden rahat voidaan kohdentaa suurimman kysynnän perusteella.

Lisäksi kokouksessa esitellään Keski-Suomen ELY-keskuksen yritystuet vuonna 2021 ja 16.4.2021 päivitetty Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) alueellinen suunnitelma.

Tutustu Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän esityslistaan täältä

Lisätietoja:

Mikko Tiirola
maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtaja
mikko.tiirola[at]mtk.fi

Pekka Hokkanen
vt. maakuntajohtaja
040 595 00
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Pirjo Peräaho
vs. aluekehitysjohtaja
040 591 0760
pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi

Hilkka Laine
rahoituspäällikkö
0405950014
hilkka.laine(at)keskisuomi.f

Hannu Koponen (MYR:n sihteeri)
Kehittämispäällikkö
040 595 0009
hannu.koponen[at]keskisuomi.fi