Maakuntahallituksen kokoustiedote 23.4.

Ajankohtaista Tiedotteet • 23.4.2021 |

Keski-Suomen sote-uudistuksen tilannekatsauksen antoivat hankejohtaja Mikael Palola ja ohjelmapäällikkö Tiina Koponen. Keski-Suomessa on meneillään kaksi hanketta: Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus sekä rakenneuudistusta tukeva alueellinen valmistelu. Hankkeiden painopisteet ovat valikoituneet Keski-Suomen kuntien tarpeista ja lähtökohdista.

–  Sote-uudistuksen tilannekatsaus herätti erittäin tiivistä ja vilkasta keskustelua. Välttämätön digipalveluiden kehittäminen nostaa myös huolta eri asiakasryhmien yhdenvertaisuudesta ja palveluiden saavutettavuudesta, hallituksen puheenjohtaja Rolf Nyholm kertoo. Myös sote-alan osaajapula nostaa Keski-Suomessa päätään, hän muistuttaa.

Juuri valmistunut Keski-Suomen Aikajana kuvaa ja analysoi Keski-Suomen maakunnan yritystoimintaa ja aluetaloutta koronavuonna 2020. Yritysten liikevaihdot heikkenivät merkittävästi Keski-Suomessa. Lasku oli koko maata suurempi ja koronapandemia iski jo valmiiksi hiipuvaan talouteen maakunnassa. Keski-Suomessa kaikille päätoimialoille kirjattiin liikevaihdon laskua. Erityisesti korona iski yksityisiin palveluihin, joiden joukossa mm. matkailuala menetti kolmasosan liikevaihdostaan ja henkilöstömäärä väheni viidenneksellä.

– Aikajanassa huomioitavaa on se, että emme ole maakunnassa vain yhden toimialan varassa. Keski-Suomen monipuolisella elinkeinoelämällä on hyvät vaikutukset siihen, että kestämme poikkeusajat paremmin, vt. maakuntajohtaja Pekka Hokkanen huomioi.

Maakuntahallitus antoi vastauksen maakuntavaltuustoaloitteelle, joka käsittelee laajakaistahankkeiden kehittämistä Keski-Suomessa. Aloitteilla valtuustoryhmät antavat evästyksiä Keski-Suomen liiton toimintaa ja vaikuttamistyötä varten.

Lisäksi maakuntahallitus sai katsauksen Keski-Suomen liiton talouden tilanteeseen ensimmäiseltä vuosineljännekseltä. Taloustilanne on vakaa. Koronatilanteen vuoksi matka- ja majoituskulut ovat merkittävästi suunniteltua pienemmät.

Katso kaikki kokouksen keskustelu- ja päätösaiheet esityslistalta

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
vt. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Markus Erkkilä
suunnittelujohtaja
040 162 7887
markus.erkkila[at]keskisuomi.fi