Ennakko: maakuntahallituksen kokous 23.4.

Ajankohtaista Tiedotteet • 19.4.2021 |

Keski-Suomen maakuntahallituksen seuraava kokous pidetään perjantaina 23.4.

Keski-Suomen maakuntahallitukselle esitellään Keski-Suomen tuorein aikajana, jossa kuvataan ja analysoidaan Keski-Suomen maakunnan yritystoimintaa ja aluetaloutta. Huhtikuun aikajanassa huomioitiin, että yritysten yhteenlasketut liikevaihdot heikkenivät merkittävästi koronavuonna 2020. Kovin isku koettiin pandemian ensimmäisessä aallossa keväällä. Keski-Suomessa yritysten yhteenlaskettu liikevaihto väheni koronavuonna 5,5 % edellisvuodesta. Vuonna 2021 Keski-Suomen aikajana ilmestyy neljä kertaa: tammikuussa, huhtikuussa, elokuussa ja lokakuussa.

Maakuntahallitus antaa vastauksen maakuntavaltuustoaloitteelle, joka käsittelee laajakaistahankkeiden kehittämistä Keski-Suomessa. Aloitteilla valtuustoryhmät antavat evästyksiä Keski-Suomen liiton toimintaa ja vaikuttamistyötä varten.

Perjantain kokouksessa maakuntahallitus saa tilannekatsauksen Keski-Suomen sote-uudistuksesta, jonka antavat hankejohtaja Mikael Palola ja ohjelmapäällikkö Tiina Koponen.

Lisäksi maakuntahallitus saa katsauksen Keski-Suomen liiton talouden tilanteeseen ensimmäisen vuosineljänneksen osalta.

Katso kaikki kokouksen keskustelu- ja päätösaiheet esityslistalta

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
vt. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Markus Erkkilä
suunnittelujohtaja
040 162 7887
markus.erkkila[at]keskisuomi.fi