Ilmastotekoja Keski-Suomi -valokuvakilpailun voittaja

Ajankohtaista Tiedotteet • 18.4.2021 |

Ilmastotekoja Keski-Suomi -valokuvakilpailun tuomariston valinnan ja yleisöäänestyksen voitti Martti Mäkelä kuvallaan Työmatkapyöräilyä.

Kilpailuun toivottiin oivaltavia, hauskoja ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena oli keskisuomalaiset arjen ilmastoteot. Pihtiputaalaisen Martti Mäkelän Työmatkapyöräilyä -kuvassa tuomariston toiveet täyttyivät täydellisesti. Mäkelän Työmatkapyöräilyä voitti myös yleisöäänestyksen 188 äänellä, toiseksi tuli 171 äänellä Veera Hämäläinen Puhdas vesi on tuhansien järvien maan aarre -kuvalla  ja kolmanneksi 162 äänellä Saara Kiviniemi Kierrätä sun roskat -kuvalla. Ilmastotekoja Keski-Suomi -valokuvakilpailu herätti paljon kiinnostusta. Yleisöäänestykseen osallistui kaikkiaan 767 äänestäjää. Äänestäjien kesken arvottiin YLE:n riippumattoja ja Keskisuomalaisen kestokasseja.

Keski-Suomen liitto, Keskisuomalainen ja YLE Jyväskylä järjestivät 1.3. – 4.4.2021 #ilmastotekojakeskisuomi -valokuvakilpailun. Kilpailuun osallistuttiin kaikkiaan 60 kuvalla. Yleisöäänestys pidettiin 10.-17.4. välisenä aikana. Kilpailun tuomaristo valitsi ehdokkaista10 finalistia, joista yleisö äänesti omaa suosikkiaan. Tuomariston valitsemista finalistikuvista suurin osa liittyi teemaltaan luontoon, kestävään kehitykseen tai kierrättämiseen.

Äänestys käynnistyi samaan aikaan sekä Keskisuomalaisen, Yle Jyväskylän ja Keski-Suomen liiton verkkosivuilla. Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva paljastettiin Keski-Suomen päivänä 18.4.2021 kello 12.00. Martti Mäkelä voitti kuvallaan kaksi lähiruokakoria, joiden arvo on noin 100 euroa kappale.