Keski-Suomen liiton tuella 5 miljoonan euron kehittämistyö käyntiin alkuvuoden aikana

Ajankohtaista Tiedotteet • 31.3.2021 | Pirjo Peräaho

Keski-Suomen liitto on ensimmäisen vuosineljänneksen aikana tukenut maakunnan kumppaneiden ja yhteisöjen kehittämistoimenpiteitä 3,7 miljoonalla eurolla. Kehittämis- ja investointihankkeiden kokonaisbudjetit nousevat 5 miljoonaan euroon. Rahoituksella vaikutetaan taloudelliseen kehitykseen ja koronakriisistä toipumiseen muutaman vuoden tähtäimellä.

Kolmannes rahoituksesta eli 1,2 miljoonaa euroa on käytetty Jyväskylän ekosysteemisopimuksen ensimmäiseen vaiheeseen. Jyväskylän kaupungin lisäksi tukea sai Jyväskylän ammattikorkeakoulu, joka investoi teollisuutta palvelevaan materiaaliteknologian tutkimukseen (iADDVA-hanke). Ekosysteemisopimus on työ- ja elinkeinoministeriön ja Jyväskylän kaupungin välinen aiesopimus lisätä kaupunkiseudun innovaatiotoimintaa.

Matkailua ja vapaa-ajan asumista vauhdittavat hankkeet saivat tukea lähes 700 000 euroa eli viidenneksen myönnetystä rahoituksesta. Kehittämistyö on käynnissä Jämsän Himoksella, Saarijärven-Viitasaaren seudulla, Keuruulla ja Jyväskylässä. Koko maakunnan yhteisessä Lakeland-hankkeessa tämän vuoden toimenpiteet suunnataan kotimaan matkailumarkkinointiin kansainvälisen markkinoinnin sijaan.

Alkuvuoden pienin tuki 4 500 euroa myönnettiin Keski-Suomen Liikunta ry:lle. Järjestö kehittää yhteistyösopimuksen nojalla maakunnan liikuntakulttuuria ja yhteistyötä. Loppuvuodeksi Keski-Suomen liitolla on haettavissa 6 miljoonaa euroa. Käytettävissä on kolme rahoituslähdettä: Euroopan aluekehitysrahasto EAKR, kansallinen kehittämisrahoitus ja Keski-Suomen kehittämisrahasto. Lisäksi syksyllä käynnistyy uusi EU-ohjelmakausi, jonka maakunnittaisesta rahoitustasosta odotetaan valtioneuvoston päätöstä touko-kesäkuussa.

Tiedot Keski-Suomen liiton 1.1. – 31.3.2021 rahoittamista hankkeista on liitteenä: KSL myönnetty rahoitus Q1 2021

Lisätietoja vs. aluekehitysjohtaja Pirjo Peräaho, 040 591 0760