Maakuntahallituksen kokous 26.3.2021

Ajankohtaista Tiedotteet • 26.3.2021 |

Keski-Suomen maakuntahallitus päätti yksimielisesti esittää maakuntavaltuustolle, että uudeksi maakuntajohtajaksi valitaan yhteiskuntatieteiden tohtori Pekka Hokkanen. Hän on toiminut 7.1.2020 alkaen Keski-Suomen maakuntajohtajan sijaisena ja sitä ennen muun muassa Keski-Suomen liiton aluekehitysjohtajana. Valintapäätöksen tekee maakuntavaltuusto seuraavassa kokouksessaan 28.5.2021. Poliittisista päättäjistä koostunut haastatteluryhmä haastatteli neljää ehdokasta.

– Haastatteluryhmä ja koko maakuntahallitus oli yksimielinen esityksestä. Pekka Hokkanen on soveltuvin ja pätevin tehtävään sekä täyttää erinomaisesti vaatimukset. Erityisesti hän erottui aluekehittämisosaamisensa ja maakunnan liiton tehtäväkentän tuntemuksensa ansiosta, hallituksen puheenjohtaja Rolf Nyholm kommentoi.

Maakuntahallitus valitsi yksimielisesti Keski-Suomen liiton uudeksi hallintopäälliköksi kauppatieteiden maisteri Hanna Reinin.

Keski-Suomen maakuntahallitus edellyttää, että maakunta voi jatkaa valtiontukialueena vuosina 2022 – 2027. Erityisesti tulee huolehtia, että Saarijärven-Viitasaaren seutu EU-liittymissopimuksen mukaisena harvaan asuttuna alueena pysyy yritystukien II-alueena ja että Jämsä vakavan rakennemuutoksen kaupunkina nousee II-alueeksi. Oikeudenmukaisen siirtymän vaikutusten perusteella Keski-Suomen maakuntahallitus esittää lisäksi, että Joutsan ja Keuruun seudut sekä Konneveden kunta sisällytetään II-alueeksi. Turpeen energiakäytön nopea väheneminen heikentää näiden alueiden taloutta Saarijärven-Viitasaaren seudun ohella. Lue lisää: Keski-Suomen liiton kannanotto valtiontukialueista vuosille 2022 – 2027

Kokouksessa käsiteltiin seitsemän maakuntavaltuustoaloitetta, joita ovat tehneet keskustan, kokoomuksen, perussuomalaisten ja vasemmiston valtuustoryhmät. Aloitteilla valtuustoryhmät antavat evästyksiä Keski-Suomen liiton toimintaa ja vaikuttamistyötä varten. Valtuustoaloitteet koskivat muun muassa tuulivoimahankkeita, tiestöä ja oikeudenmukaista vihreää siirtymää.

Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin esitteli maakuntahallitukselle innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen ja kehittämispäällikkö Hannu Koponen antoi katsauksen Länsi-Suomen Eurooppa-toimiston viime vuoteen sekä toimintasuunnitelmaan tälle vuodelle.

Keski-Suomen maakuntahallituksen kokous pidettiin etänä vallitsevien koronasuositusten takia.

Katso kaikki kokouksen keskustelu- ja päätösaiheet esityslistalta

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
vt. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Markus Erkkilä
suunnittelujohtaja
040 162 7887
markus.erkkila[at]keskisuomi.fi