Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan kokoustiedote 25.3.2021

Ajankohtaista Tiedotteet • 25.3.2021 | Laura Karjalainen

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunta KSTURVA piti kokouksen torstaina 25.3.2021. Laajennetun kokoonpanon kokouksessa jaettiin yhteistä tilannekuvaa maakunnan koronatilanteesta eri viranomaisten kesken. Tilannekatsauksen antoivat sairaanhoitopiirin, aluehallintoviraston, huoltovarmuuskeskuksen, poliisin, pelastuslaitoksen ja puolustusvoimien edustajat. Viranomaiset noudattavat annettuja rajoituksia eikä pandemialla ole ollut vaikutusta toimintakykyyn.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisen tartuntatautien johtoryhmän (Koronanyrkki) mukaan maakunnan koronatilanne on heikentynyt ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on kokonaisuudessaan kiihtymisvaiheessa. Huolestuttavaa on etenkin tautivarianttien leviäminen. Sairastuneiden altistustieto saadaan kuitenkin Keski-Suomessa edelleen hyvin selvitettyä. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti etenkin työpaikoilla muiden hygieniasuositusten lisäksi, jotta taudin leviäminen saadaan ehkäistyä. (Lisätietoa: Koronanyrkin tiedote 22.3.2021).

Koronaturvallisuussyistä KSTURVA:n kokous järjestettiin etäkokouksena.

KSTURVA toimii Keski-Suomen alueen toimijoiden yhteistyöelimenä häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin varautumisessa. Toimikunta yhteensovittaa maakunnan kokonaisturvallisuutta. Lisätietoa toimikunnasta.

Lisätietoa alueellisesta koronatilanteesta:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (torstaisin päivittyvä) koronaviruksen seurantasivu