Ennakko: maakuntahallituksen kokous 26.3.2021

Ajankohtaista Tiedotteet • 22.3.2021 |

Keski-Suomen maakuntahallitus päättää perjantain kokouksessa esityksestään uudeksi maakuntajohtajaksi. Valintapäätöksen tekee maakuntavaltuusto seuraavassa kokouksessa. Valtuuston kokous on aikaistumassa kuntavaalien vuoksi perjantaille 28.5. Poliittisista päättäjistä koostunut haastatteluryhmä haastatteli neljää ehdokasta ja arvioi heidän soveltuvuuden, pätevyyden, osaamisen ja kokemuksen maakuntajohtajaksi. Maakuntahallitus päättää myös Keski-Suomen liiton uuden hallintopäällikön valinnasta. Hallintopäällikön virkaa haki 14 henkilöä, joista neljä haastateltiin.

Maakuntahallitus antaa vastauksen kahdeksalle maakuntavaltuustoaloitteelle. Aloitteilla valtuustoryhmät antavat evästyksiä Keski-Suomen liiton toimintaa ja vaikuttamistyötä varten. Aloitteita ovat tehneet keskustan, kokoomuksen, perussuomalaisten ja vasemmiston valtuustoryhmät. Aloitteet koskevat muun muassa tuulivoimahankkeita, tiestöä ja oikeudenmukaista vihreää siirtymää.

Maakuntahallitus keskustelee maakunnan tavoitteista tukialuekartalla.  Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee parhaillaan tukialuekartan muutoksia vuosille 2022-2027. Keski-Suomessa tukialueita ovat tällä hetkellä Saarijärven-Viitasaaren seutu sekä Konneveden kunta. Tukialuekartta määrittelee alueet, joissa voidaan tukea pienten, keskisuurten ja suurten yritysten investointeja. Tukea myöntävät ELY-keskukset. Euroopan komissio ehdottaa yritysinvestointien enimmäistukitasojen nostoa +5% vihreän ja digitaalisen siirtymän perusteella. Tukitasojen korotus merkitsee sitä, että erot Suomen sisällä jonkin verran kasvavat.

Katso kaikki kokouksen keskustelu- ja päätösaiheet esityslistalta

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
vt. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Markus Erkkilä
suunnittelujohtaja
040 162 7887
markus.erkkila[at]keskisuomi.fi