REACT-EU haku käynnistyy tänään

Ajankohtaista Tiedotteet • 15.3.2021 |

EU:n elpymisvarat (REACT-EU) haku käynnistyy tänään maanantaina 15.3. ja haku on 7.5.2021 asti auki. Keski-Suomen alueellisesta REACT-EU rahoituskehyksestä on haettavana noin 3,6 miljoonaa euroa. Uudet ja meneillään olevat ohjelmakauden hankkeet voivat jatkua elokuun 2023 loppuun. Tutustu hakuilmoitukseen täältä 

Lisäksi edelliseltä hakukierrokselta jäljelle jäänyttä rahoitusta on jaossa noin 0,5 miljoonaa euroa. Tämä rahoitus on toimintalinjan 2 mukaista, jolla tuetaan soveltavan tutkimuksen, teknologian ja innovoinnin tukemista. Rahoitettavat toimet pohjautuvat maakunnan strategiaan ja maakuntaohjelmaan.

Haettava rahoitus on osa maakunnan koronaelvytyspakettia. Keski-Suomen selviytymissuunnitelma  ohjaa rahoituksen käyttöä koronakriisin vuoksi heikentyneen aluetalouden ja työllisyyden elvyttämiseen sekä uuden kasvun luomiseen. Haemme rahoituksella uusia ratkaisuja ja pysyviä vaikutuksia. Rahoitamme hankkeissa myös selviytymissuunnitelmaan sopivia TKI-investointeja. Tuki kehittämishankkeissa on 80 % ja TKI-investoinneissa 70 %.

Keski-Suomen liitto ei voi myöntää tukea yksittäiselle yritykselle sen liiketoiminnan kehittämiseen.

REACT-EU-rahoitus on osa EU:n elpymisvälinettä. Välineellä on tarkoitus tukea koronapandemian aiheuttamien vahinkojen korjaamista. Rahoituksella luodaan pohjaa talouden vihreälle, digitaaliselle ja palautumiskykyä tukevalle elpymiselle.

Suomen Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelman sisältöä on täydennetty REACT – rahoituksen EAKR- ja ESR toimintalinjoilla. Lue tarkemmin, mitä REACT – rahoituksella voidaan Suomessa tukea.

Olethan yhteydessä jo hankkeen suunnitteluvaiheessa rahoituspäällikköömme. Näin voimme yhdessä katsoa, miten hankeidea soveltuu rahoitettavaksemme.

Lisätietoa:

Rahoituspäällikkö
Hilkka Laine
040 595 0014
hilkka.laine[at]keskisuomi.fi

Kehittämispäällikkö
Hannu Koponen
puh. 040 595 0009
hannu.koponen[at]keskisuomi.fi