Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan kokoustiedote 10.3.2021

Ajankohtaista Tiedotteet • 10.3.2021 |

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunta (KSTURVA) piti kokouksen keskiviikkona 10.3. Laajennetussa koronatilannekatsauksessa jaettiin yhteistä tilannekuvaa Keski-Suomen eri viranomaisten kesken. Poikkeustilasta huolimatta maakunnan tämänhetkinen koronatilanne on rauhallinen.

Tilannekatsauksen antoivat sairaanhoitopiirin, aluehallintoviraston, huoltovarmuuskeskuksen, poliisin, pelastuslaitoksen ja puolustusvoimien edustajat. Annettuja rajoituksia ja suosituksia noudatetaan eri viranomaisten töissä ja toimintakyky on hyvällä tasolla pandemiasta huolimatta.

Kaikkien viranomaisten puolesta peräänkuulutettiin kaikille keskisuomalaiselle vastuullista suhtautumista rajoitustoimiin. Karanteenien ja tartuntaketjujen katkaisujen osalta Keski-Suomessa on onnistuttu hyvin. Uusia tautiryppäitä ei ole tällä hetkellä maakunnassa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on Jyväskylää lukuun ottamatta edelleen perustasolla. Jyväskylä täyttää edelleen koronan ilmaantuvuuden perusteella kiihtymisvaiheen kriteeristön.

Kokouksessa korostettiin, että koronarokotukset etenevät Keski-Suomen kunnissa, mutta rokotusten tahti on kiinni lähinnä siitä, millä tahdilla Suomeen ja maakuntaan rokotteita saadaan. Koronarokotteita jaetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Sosiaali- ja terveysministeriön priorisoinnin mukaisesti.

Lisätietoa alueellisesta koronatilanteesta:

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) 8.3. tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan löydät täältä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (torstaisin päivittyvä) koronaviruksen seurantasivu