Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmä kokous 19.2.

Ajankohtaista Tiedotteet • 19.2.2021 |

Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa hyväksyttiin maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma ja siihen liittyvä REACT-EU rahoitussuunnitelma vuosille 2021-2022. React-rahoitusta jaetaan kaikkiaan 13,4 miljoonaa euroa. Haku aukeaa 15.3. ja päättyy pe 7.5.

Keski-Suomen liitolla on myönnettävissä 3,4 miljoonaa euroa EAKR- rahoitusta (Euroopan aluekehitysrahaston) ja Keski-Suomen ELY-keskuksella 4 miljoonaa euroa ESR (Euroopan sosiaalirahaston) rahoitusta kehittämishankkeisiin. Rahoituspotista Keski-Suomen ELY-keskus sai jaettavaksi 5,7 miljoonaa euroa EAKR -rahoitusta pienten ja keskisuurten yritysten kehittämiseen.

React-EU rahoituksessa korostuu yritysten selviytyminen ja liiketoiminnan kehittäminen, hiilineutraalin yhteiskunnan tavoitteet sekä digitaalisuuden edistäminen. Suomen EU-rakennerahasto-ohjelman kautta tullaan vuosina 2021-2022 kanavoimaan rahoitusta koronavahinkojen korjaamiseksi alueilla sekä luomaan monipuolista pohjaa talouden ja työllisyyden elpymiselle.

Keski-Suomen maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma 2021-22 pohjautuu Keski-Suomen maakuntaohjelman ja Keski-Suomen selviytymissuunnitelman painopisteisiin. Keski-Suomen kärjiksi on maakuntaohjelmassa määritetty: biotalous, digitalous, osaamistalous, hyvinvointitalous ja matkailu.

Alueiden kehittämisestä ja rakennerahastotoiminnan hallinnoinnista annetun lain mukaan maakunnan liiton johdolla valmistellaan kahden vuoden välein maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma maakunnan yhteistyöryhmän hyväksyttäväksi. Toimenpanosuunnitelma valmistellaan yhteistyössä ELY-keskuksen, kuntien ja muiden maakuntaohjelman toteuttamiseen osallistuvien tahojen kanssa. Työ- ja elinkeinoministeriö on pyytänyt toimittamaan yhteistyöryhmien hyväksymän toimeenpanosuunnitelman ja siihen liittyvän rahoitussuunnitelman 12.3.2021 mennessä.

Lisäksi maakunnan yhteistyöryhmä kävi läpi kokouksessa syyskuussa alkavan uuden ohjelmakauden valmistelutilannetta. Keski-Suomen liiton vt. maakuntajohtaja Pekka Hokkanen, vs. aluekehitysjohtaja Pirjo Peräaho rahoituspäällikkö Hilkka Laine avasivat ohjelmakauden valmistelua ja rahoitusta. Keski-Suomen ELY-keskuksen yksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen avasi ohjelmakauden eri rahoitusinstrumentteja ja rahastoja uudella ohjelmakaudella. Jyväskylän kaupungin ekosysteemisopimusta avasi elinkeinojohtaja Anne Sandelin. Kokouksessa käytiin keskustelua eri kokoisten yritysten rahoitustarpeista ja rahoitusinstrumenteista.

Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmä kokoontui vuoden ensimmäiseen kokouksessa etäyhteyksien välityksellä. MYR pitää 9.3. ylimääräisen kokouksen JTF:n (Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto) osalta.

Tutustu Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän esityslistaan täältä

Lisätietoja:

Mikko Tiirola
maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtaja
mikko.tiirola[at]mtk.fi

Pekka Hokkanen
vt. maakuntajohtaja
040 595 00 16
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Pirjo Peräaho
vs. aluekehitysjohtaja
040 591 0760
pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi

Hilkka Laine
rahoituspäällikkö
040 595 0014
hilkka.laine(at)keskisuomi.fi

Hannu Koponen (MYR:n sihteeri)
Kehittämispäällikkö
040 595 0009
hannu.koponen[at]keskisuomi.fi