Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan kokoustiedote 4.2.2021

Ajankohtaista Tiedotteet • 4.2.2021 |

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunta (KSTURVA) piti kokouksen torstaina 4.2. Laajennetussa koronatilannekatsauksessa jaettiin yhteistä tilannekuvaa Keski-Suomen eri viranomaisten kesken. Maakunta on edelleen koronan suhteen kiihtymisvaiheessa, pois lukien Jyväskylän kaupunki, joka todettiin viime viikonloppuna olevan leviämisvaiheessa.

Tilannekatsauksen antoivat sairaanhoitopiirin, aluehallintoviraston, huoltovarmuuskeskuksen, poliisin, pelastuslaitoksen ja puolustusvoimien edustajat. Annettuja rajoituksia ja suosituksia noudatetaan eri viranomaisten töissä ja toimintakyky on hyvällä tasolla pandemiasta huolimatta.

Kaikkien viranomaisten puolesta peräänkuulutettiin kaikille keskisuomalaiselle vastuullista käyttäytymistä. Suosituksia ja rajoituksia on kiristetty maakunnan alueella ja erityisesti Jyväskylän seudulla, jossa tartuntatilanne on muuhun Keski-Suomeen verrattuna haasteellisempi.

Kokouksessa huomioitiin, että koronarokottaminen on aloitettu Keski-Suomen kunnissa ja rokotusten tahti on kiinni lähinnä siitä, millä tahdilla valtakuntaan ja maakuntaan rokotteita saadaan. Koronarokotteita jaetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Sosiaali- ja terveysministeriön priorisoinnin mukaisesti.

Lisätietoa alueellisesta koronatilanteesta:

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) 1.2. tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan löydät täältä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (torstaisin päivittyvä) koronaviruksen seurantasivu