Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan kokoustiedote 21.1.2021

Ajankohtaista Tiedotteet • 21.1.2021 |

 

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunta (KSTURVA) piti kokouksen torstaina 21.1. Laajennetussa koronatilannekatsauksessa jaettiin yhteistä tilannekuvaa Keski-Suomen eri viranomaisten kesken. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin katsottiin olevan edelleen kiihtymisvaiheessa ja kaikkien viranomaisten puolesta peräänkuulutettiin kaikille keskisuomalaiselle vastuullista käyttäytymistä.

Tilannekatsauksen antoivat aluehallintoviraston, huoltovarmuuskeskuksen, poliisin, pelastuslaitoksen ja puolustusvoimien edustajat. Annettuja rajoituksia ja suosituksia noudatetaan eri viranomaisten töissä ja toimintakyky on hyvällä tasolla pandemiasta huolimatta.

Kokouksessa huomioitiin, että koronatilanne on tällä hetkellä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella maltillinen, mutta suositusten ja rajoitusten purkamista maakunnan alueella ei nähty mahdollisena. Koronarokotteita jaetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Sosiaali- ja terveysministeriön priorisoinnin mukaisesti.

Kokouksessa todettiin, että alueellinen koronatilanne on hyvä tarkastaa aina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta ja Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) tiedotteista.

Lisätietoa alueellisesta koronatilanteesta:

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) 18.1. tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan löydät täältä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (torstaisin päivittyvä) koronaviruksen seurantasivu