Keski-Suomeen 13,4 miljoonaa euroa EU:n elpymisrahoitusta

Ajankohtaista Tiedotteet • 11.1.2021 |

Työ- ja elinkeinoministeriö esittää Keski-Suomeen 13,4 miljoonaa euroa REACT-EU:n elpymispaketista. Rahoitus tulee lisäyksenä päättymässä olevaan rakennerahasto-ohjelmaan. Summa vastaa vuoden ylimääräistä rahoitusosuutta ja on merkittävä lisä maakunnan kehittämiseen.

Rahoituksella tuetaan pk-yritysten investointi- ja kehittämishankkeita koronakriisistä toipumisessa. Etusijalla ovat digitalisaation ja kestävän talouden hankkeet. Rahoitusta myönnetään myös tutkimukseen, digitaaliseen osaamiseen sekä yritysten ja niiden henkilöstön muutoskyvykkyyden kehittämiseen. Rahoituksesta 70 % eli 9,4 miljonaa euroa on EAKR-varoja ja 30 % eli 4 miljoonaa euroa ESR-varoja. EAKR on tarkoitettu investointeihin ja kehittämiseen, ESR osaamiseen ja työllisyyteen. Kokonaisrahoituksesta 25 % tulee käyttää ilmastonmuutoksen ehkäisemiseen ja siihen sopeutumiseen. Suomen rakennerahasto-ohjelman seurantakomitea hyväksyi joulukuussa lisärahoituksen vaatimat muutokset ohjelmaan.

Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) päättää rahoituksen tarkemmasta kohdentamisesta 19.2.2021. Rahoittajia ovat Keski-Suomen liitto ja Keski-Suomen ELY-keskus. Hakuaikataulut ja -ehdot täsmentyvät kevättalven aikana. Rahoituspäätökset pyritään tekemään kesään ja viimeistään alkusyksyyn mennessä.

Toteuttamisaikaa uusilla hankkeilla on elokuuhun 2023 saakka. Koronakriisistä johtuvien talousvaikeuksien vuoksi kuntarahoituksen vaatimuksia on höllennetty. Kuntarahaa vaaditaan vain lainsäädännön ja hankkeen luonteen edellyttämän omarahoituksen verran.

EU:n lisärahoitusta on Suomessa käytettävissä noin 255 miljoonaa euroa. Valtioneuvosto päättää REACT-EU-rahojen lopullisesta jaosta maakuntien kesken valtion lisätalousarvion yhteydessä huhtikuussa. EU-tasolla REACT-EU -välineen kautta jaetaan noin 47,5 miljardia euroa.

Lue lisää: rakennerahastot.fi  

Ota yhteyttä!

Hilkka Laine

Hilkka Laine

rahoituspäällikkö

040 595 0014

hilkka.laine[at]keskisuomi.fi