Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan kokoustiedote 7.1.2021

Ajankohtaista Tiedotteet • 7.1.2021 |

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunta (KSTURVA) piti vuoden 2021 ensimmäisen kokouksen torstaina 7.1. Laajennetussa koronatilannekatsauksessa jaettiin yhteistä tilannekuvaa Keski-Suomen eri viranomaisten kesken. Kaikkien viranomaisten puolesta peräänkuulutettiin kaikille keskisuomalaiselle vastuullista käyttäytymistä. Kokouksessa huomioitiin, että kannattaa hakeutua pienemmistäkin oireista koronatesteihin. Koronarokotteita jaetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Sosiaali- ja terveysministeriön priorisoinnin mukaisesti.

Tilannekatsauksen antoivat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, aluehallintoviraston, huoltovarmuuskeskuksen, poliisin, pelastuslaitoksen ja puolustusvoimien edustajat. Annettuja rajoituksia ja suosituksia noudatetaan eri viranomaisten töissä ja toimintakyky on hyvällä tasolla koronasta huolimatta.

Kokouksessa todettiin, että alueellinen koronatilanne on hyvä tarkastaa aina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta ja Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) tiedotteista.

 

Lisätietoa alueellisesta koronatilanteesta:

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) tiedotteet löytyvät täältä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan löydät täältä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (torstaisin päivittyvä) koronaviruksen seurantasivu