Maakunnan yhteistyöryhmän kokoustiedote 18.12.

Ajankohtaista Tiedotteet • 18.12.2020 |

Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmä kokoontui tänään etänä.

Yhteistyöryhmä kuuli tilannekatsauksen tulevan ohjelmakauden valmistelutilanteesta ja Keski-Suomen saantoon eri rahoitusvälineistä. Katsauksen antoivat vs. maakuntajohtaja Pekka Hokkanen, vs. aluekehitysjohtaja Pirjo Peräaho sekä Keski-Suomen liiton rahoituspäällikkö Hilkka Laine.

Työ- ja elinkeinoministeriön päätöstä maakunnittaisesta React-EU:n rahoituskehyksestä odotetaan lähipäivinä. Edellytyksenä on ollut EU-maiden keskinäinen sopu ja se saavutettiin viime viikon huippukokouksessa. Suomen ja Euroopan komission epävirallisten neuvottelujen perusteella Keski-Suomi on pääsemässä uuden, oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) alueeksi.

Tällä ohjelmakaudella (2014-2020) Euroopan aluekehitysrahaston ja maaseuturahoituksen yritystukia on myönnetty Keski-Suomeen yhteensä 52 miljoonaa euroa. Maakunnan yhteistyöryhmän aineistosta selviää, että Keski-Suomen kuntien välillä on suuria eroja.

Yhteistyöryhmä päätti Keski-Suomen liiton rahoituksen siirron pk-yritysten toimintaympäristöstä innovaatio- ja kehittämishankkeisiin. Siirtoesitys koski 268 000 euroa.

Lisäksi yhteistyöryhmä kävi kokouksessa läpi ensi vuoden toimintaansa, itsearviointikyselyn tuloksia ja kehittämisehdotuksia alkusyksyllä valittavalle uudelle yhteistyöryhmälle.

Tutustu Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän esityslistaan täältä

Lisätietoja:

Mikko Tiirola
maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtaja
mikko.tiirola[at]mtk.fi

Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 00
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Pirjo Peräaho
vs. aluekehitysjohtaja
040 591 0760
pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi

Hilkka Laine
rahoituspäällikkö
040 595 0014
hilkka.laine[at]keskisuomi.fi

Veli-Pekka Päivänen (MYR:n sihteeri)
johtava asiantuntija
040 595 0005
veli-pekka.paivanen[at]keskisuomi.fi

Ota yhteyttä!

Pekka Hokkanen

Pekka Hokkanen

maakuntajohtaja

040 595 0016

pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Ota yhteyttä!