Ennakko: maakuntahallituksen kokous 18.12.

Ajankohtaista Tiedotteet • 14.12.2020 |

Keski-Suomen maakuntahallitus päättää perjantain kokouksessaan maakuntajohtajan viran auki julistamisesta ja hakuehdoista. Virka tulee haettavaksi Tapani Mattilan irtisanouduttua tehtävästään. Uuden maakuntajohtajan valitsee maakuntavaltuusto 11.6.2021. Virka täytetään 1.8.2021 alkaen. Maakuntahallituksen puheenjohtaja Rolf Nyholm esittää maakuntahallitukselle, että viransijaisena siihen saakka jatkaa Pekka Hokkanen.

Maakuntahallitus päättää yli 700 000 euron kehittämistoimenpiteiden käynnistämisestä. Jämsän ja Jyväskylän kaupunkien kehittämishankkeilla vastataan Kaipolan ja Säynätsalon tehtaiden lakkauttamisiin. Äänekosken kaupungille esitetään rahoitusta bio- ja kiertotalouden investointien ja ratkaisujen vauhdittamiseen. Lisäksi maakuntahallitus käsittelee ensi vuoden Kasvu Open -yhteistyösopimuksen.

Keski-Suomen liitto palaa uudella EU-ohjelmakaudella rahoittajaviranomaiseksi. Maakuntahallitus varautuu muutokseen siirtämällä työ- ja elinkeinoministeriön edellyttämällä tavalla päätösvaltaa hankeasioissa viranhaltijoille. Päättyvällä ohjelmakaudella EU-rahoituspäätöksistä on vastannut Pirkanmaan liitto.

Lisäksi maakuntahallitus arvioi omaa työskentelyään ja kokoaa kehittämisehdotuksia kevään kuntavaalien jälkeen valittavan uuden maakuntahallituksen työskentelyä varten.

Maakuntahallituksen vuoden viimeinen kokous toteutetaan etäkokouksena.

Katso kaikki kokouksen keskustelu- ja päätösaiheet esityslistalta

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Harri Turkulainen
vs. hallintopäällikkö
040 359 1446
harri.turkulainen[at]keskisuomi.fi

 

Ota yhteyttä!

Pekka Hokkanen

Pekka Hokkanen

maakuntajohtaja

040 595 0016

pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi