Maakuntahallitus kokoontui Keski-Suomen strategian äärelle

Ajankohtaista Tiedotteet • 11.12.2020 | anttisiukola

Maakuntahallitus kokoontui tänään ensimmäistä kertaa Keski-Suomen strategian äärelle. Keski-Suomen strategia kokonaisuutta valmistellaan vuoden 2021 aikana.

Kokouksessa kuultiin eri asiantuntijoita Keski-Suomen tulevaisuuden osalta. Keski-Suomen TE-toimiston johtaja Tuula Säynätmäki avasi esityksessään maakunnan työllisyyttä ja työttömyyttä vuosina 2025 ja 2050. Keski-Suomen asemaa ja profiilia kertoi aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n johtava asiantuntija Timo Aro. Strategiatyön tavoitteita, tuotoksia, vaiheita ja aikataulua sekä maakuntahallituksen roolia selvittivät vs. maakuntajohtaja Pekka Hokkanen ja vs. aluekehitysjohtaja Pirjo Peräaho.

Keski-Suomen strategiassa päivitetään kolme kokonaisuutta: maakuntasuunnitelma, maakuntaohjelma ja älykkään erikoistumisen strategia. Maakuntasuunnitelma sisältää tahtotilan maakunnan kehittämisestä vuoteen 2050 maakunnan kehittämisen yhteiset toimenpiteet ja arvion niiden rahoittamisesta. Maakuntaohjelma suunnitellaan vuosille 2022–2025. Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan rahoituksen käyttöä suuntavan älykkään erikoistumiseen strategiaa suunnitellaan vuosille 2021–2027.

Strategia työstetään Keski-Suomen liiton toimiston ja maakuntahallituksen lisäksi yhteistyössä kuntien, yritysten, maakunnan kehittämiseen osallistuvien yhteisöjen ja järjestöjen, valtion viranomaisten sekä muiden Keski-Suomen kehittämisestä kiinnostuneiden tahojen kanssa.

Lue lisää Keski-Suomen strategian osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta täältä

 

Lisätietoa:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Pirjo Peräaho
vs. aluekehitysjohtaja
040 591 0760
pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi

Ota yhteyttä!

Pekka Hokkanen

Pekka Hokkanen

Maakuntajohtaja

040 595 0016

pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Ota yhteyttä!

Pirjo Peräaho

Pirjo Peräaho

Aluekehitysjohtaja

040 591 0760

pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi