Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan kokoustiedote 3.12.

Ajankohtaista Tiedotteet • 3.12.2020 | Antti Siukola

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunta (KSTURVA) piti kokouksen laajennetulla kokoonpanolla torstaina 3.12. Kokouksessa eli koronakatsauksessa jaettiin yhteistä tilannekuvaa eri viranomaisten kesken. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt koronatartuntojen osalta perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Kokouksessa huomioitiin, että alueellisia suosituksia ja rajoituksia on kiristetty Keski-Suomen alueella. Tartunnat ovat nousussa Jyväskylän lisäksi myös muualla Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä. Tartuntalähteet on kuitenkin kartoitettu toistaiseksi hyvin. Jyväskylän kaupungin koronanäytteenottopiste on siirtynyt Keski-Suomen keskussairaalan pihalta 27.11. alkaen Killerille.

Tilannekatsauksen antoivat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, aluehallintoviraston, huoltovarmuuskeskuksen, poliisin, pelastuslaitoksen ja puolustusvoimien edustajat. Laajennetussa kokouksessa oli mukana myös kuntien edustajia keskustelemassa Keski-Suomen koronatilanteesta. Annettuja rajoituksia ja suosituksia noudatetaan eri viranomaisten töissä ja toimintakyky on hyvällä tasolla pandemiasta huolimatta.

Kokouksessa huomioitiin, että Keski-Suomen tilanne on hyvä tarkastaa aina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta ja Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) tiedotteista.

Lisätietoa alueellisesta koronatilanteesta:

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) 30.11. tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan löydät täältä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (torstaisin päivittyvä) koronaviruksen seurantasivu

 

Ota yhteyttä!

Antti Siukola

Antti Siukola

Viestintäpäällikkö

040 612 7220

antti.siukola[at]keskisuomi.fi