Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan kokoustiedote 3.12.

Ajankohtaista Tiedotteet • 3.12.2020 |

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunta (KSTURVA) piti kokouksen laajennetulla kokoonpanolla torstaina 3.12. Kokouksessa eli koronakatsauksessa jaettiin yhteistä tilannekuvaa eri viranomaisten kesken. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt koronatartuntojen osalta perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Kokouksessa huomioitiin, että alueellisia suosituksia ja rajoituksia on kiristetty Keski-Suomen alueella. Tartunnat ovat nousussa Jyväskylän lisäksi myös muualla Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä. Tartuntalähteet on kuitenkin kartoitettu toistaiseksi hyvin. Jyväskylän kaupungin koronanäytteenottopiste on siirtynyt Keski-Suomen keskussairaalan pihalta 27.11. alkaen Killerille.

Tilannekatsauksen antoivat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, aluehallintoviraston, huoltovarmuuskeskuksen, poliisin, pelastuslaitoksen ja puolustusvoimien edustajat. Laajennetussa kokouksessa oli mukana myös kuntien edustajia keskustelemassa Keski-Suomen koronatilanteesta. Annettuja rajoituksia ja suosituksia noudatetaan eri viranomaisten töissä ja toimintakyky on hyvällä tasolla pandemiasta huolimatta.

Kokouksessa huomioitiin, että Keski-Suomen tilanne on hyvä tarkastaa aina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta ja Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) tiedotteista.

Lisätietoa alueellisesta koronatilanteesta:

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) 30.11. tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan löydät täältä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (torstaisin päivittyvä) koronaviruksen seurantasivu

 

Ota yhteyttä!