Maakuntavaltuuston kokoustiedote 27.11.2020

Ajankohtaista Tiedotteet • 27.11.2020 |

Keski-Suomen maakuntavaltuuston piti kokouksen 27.11.2020. Kokous pidetään vallitsevan koronatilanteen takia hybridimallina eli osa valtuutetuista ja toimiston henkilöstä oli hotelli Laajavuoressa ja osa etänä Teamsin kautta. Maakuntavaltuusto piti kokouksen aluksi hiljaisen hetken maakuntavaltuuston varajäsenen Kari Kuusijoen muistoa kunnioittaen.

– Luotan, että toimiston henkilöstön ja luottamushenkilöiden hyvä ja tuloksellinen yhteistyö maakuntamme eteen jatkuu. Keski-Suomen suurimmat koronariskit ovat eritysesti vientivetoisilla aloilla. Nyt korona-aikana avainasemassa on tulevaisuuteen tähtäävään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintojen rahoituksen turvaaminen. Näillä toimilla saamme maakunnan nousuun tulevaisuudessa pandemian aiheuttamista haitoista huolimatta, maakuntavaltuuston puheenjohtaja Petri Honkonen kommentoi kokouksen aluksi.
Honkonen peräänkuulutti UPM:ltä pikaisia päätöksiä Jämsän Kaipolan tulevaisuuden turvaamiseksi ja uuden yritystoiminnan mahdollistamiseksi. Jämsän ja Säynätsalon tilanteet nousivat esille useissa kokouspuheenvuoroissa.

Maakuntavaltuusto hyväksyi kokouksessa Keski-Suomen liiton talousarvion vuodelle 2021 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman 2021-2023. Talousarvio on 84 000 euroa alijäämäinen. Lisäksi kokouksessa tarkistettiin Keski-Suomen hallintosääntöä ja luottamushenkilöiden palkkiosääntöä.

-Tulevan ennakointi on koronan takia ollut vaikeampaa kuin koskaan aiemmin. Vuosi 2021 tulee olemaan toimintojemme kannalta poikkeuksellisen kiireinen. Ensi vuosi on aluekehittämisen supervuosi, koska maakuntastrategia uusitaan ja maakuntakaava päivitetään. Lisäksi ensi vuonna käynnistyy uusi EU-ohjelmakausi ja toimintaamme vaikuttavat myös kevään kuntavaalit, jolloin liiton kaikkiin toimielimiin tulee muutoksia, vs. maakuntajohtaja Pekka Hokkanen totesi katsauksessaan ensi vuoden toimintaympäristöön.

Kokouksessa esitettiin kaksi maakunta-aloitetta. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä aloite koski Keski-Suomen luonto- ja kulttuurimatkailun kehittämistä. Keskustan valtuustoryhmä peräänkuulutti valtuustoaloitteessaan alempiasteisen tieverkon huomioimista edunvalvonnassa.

Kokouksessa esitettiin kiitokset maakuntajohtaja Tapani Mattilalle hyvästä ja menestyksekkäästä yhteistyöstä.

Keski-Suomen maakuntavaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 11.6.2021.

Maakuntavaltuuston kokous striimattiin ja se on katsottavissa Keski-Suomen liiton YouTube-kanavalla osoitteessa: https://youtu.be/FatMZwxP18Q

 

Kokouksen esityslista

Lisätietoa maakuntavaltuuston kokouksesta

Petri Honkonen
maakuntavaltuuston puheenjohtaja
040 839 7776
petri.honkonen[at]eduskunta.fi

Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Harri Turkulainen
vs. hallintopäällikkö
040 359 1446
harri.turkulainen[at]keskisuomi.fi

Ota yhteyttä!

Pekka Hokkanen

Pekka Hokkanen

maakuntajohtaja

040 595 0016

pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi