Maakuntahallituksen kokoustiedote 20.11.

Ajankohtaista Tiedotteet • 20.11.2020 |

Keski-Suomen maakuntahallituksen kokous oli perjantaina 20.11.2020. Vallitsevien suositusten takia kokous pidettiin etäkokouksena.

Kokouksessa huomioitiin, että maakuntajohtaja Tapani Mattila on jättänyt maakuntahallitukselle 19.11. eroilmoituksen virastaan 1.2.2021 lukien. Maakuntahallitus merkitsi Tapani Mattilan eropyynnön tiedoksi ja esittää sen edelleen maakuntavaltuustolle tiedoksi merkittäväksi 27.11.2020 pidettävään kokoukseen.

– Tapanin ilmoitus tulee käynnistämään hakuprosessin uuden maakuntajohtajan valintaan liittyen. Liiton toimintojen kannalta on ensiarvoisen tärkeää valita pikaisesti vt. maakuntajohtaja ja vs. aluekehitysjohtaja, kunnes kevään ja kesän aikana valitaan uusi maakuntajohtaja, puheenjohtaja Rolf Nyholm toteaa.

Maakuntahallitus hyväksyi kaksi hankerahoitusta. Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n Elinvoimainen kasvu Keuruun seutukunnalla (EKSS) -hanke sisältää toimenpiteitä, joihin tarvitaan lisäpanostusta alueen elinvoiman edistämiseksi koronakriisissä. Toisena rahoituspäätöksenä maakuntahallitus hyväksyi Jyväskylän ammattikorkeakoulun SOMA – Rakennusmateriaalin 3D tulostaminen -hankkeen, joka rahoitetaan Kestävää kasvua ja työtä 2014 ̶ 2020 rakennerahasto-ohjelmasta.

Keski-Suomen liiton ajankohtaisista asioista tilannekatsauksen antoivat maakuntahallitukselle vs. maakuntajohtaja Pekka Hokkanen, vs. aluekehitysjohtaja Pirjo Peräaho ja suunnittelujohtaja Markus Erkkilä. Aiheina olivat muun muassa elvytysrahoituksen ja maakuntakaavan tämänhetkiset tilanteet. Kaavaprosessin käynnistämisvaihe on huomioitu hyvin maakunnassa.
– EU:n monivuotiseen rahoituskehykseen ja elvytysrahoitukseen liittyvät kiistat aiheuttavat viivästymistä myös Keski-Suomen aluekehitys- ja elvytysvarojen ratkaisuihin, vs. maakuntajohtaja Pekka Hokkanen kertoo.

Maakuntahallitus käsitteli kokouksessaan myös Keski-Suomen liiton uuden hankintaohjeen, jolla yhdistetään eri ohjeet ja määräykset yhdeksi asiakirjaksi. Maakuntahallitus toteuttaa itsearvioinnin marras-joulukuun aikana.

Kokouksessa tilannekatsauksen antoi Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä. Keski-Suomen uutta metsäohjelmaa avasi elinkeinopäällikkö Seija Tiitinen-Salmela Suomen metsäkeskuksesta.

Katso kaikki kokouksen keskustelu- ja päätösaiheet esityslistalta

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Harri Turkulainen
vs. hallintopäällikkö
040 359 1446
harri.turkulainen[at]keskisuomi.fi