Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan kokoustiedote 5.11.

Ajankohtaista Tiedotteet • 5.11.2020 |

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunta (KSTURVA) piti laajennetulla kokoonpanolla kokouksen torstaina 5.11. Kokouksessa jaettiin yhteistä tilannekuvaa eri viranomaisten kesken. Keski-Suomen eri viranomaisten toimintakyky on hyvällä tasolla pandemiasta huolimatta. Annettuja rajoituksia ja suosituksia noudatetaan eri viranomaisten töissä ja palvelutuotannot on pystytty pitämään lähes normaalina.

Tilannekatsauksen antoivat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, aluehallintoviraston, poliisin, pelastuslaitoksen ja puolustusvoimien edustajat. Kokouksessa huomioitiin, että Keski-Suomen onnettomuuksien määrässä ei ole piikkiä, mutta rikosten määrässä on kasvua. Puolustusvoimien koronatartuntatilanne on muun yhteiskunnan mukainen ja heillä on täysi valmius muiden viranomaisten tukemiseen.

Kokouksessa todettiin, että alueellinen koronatilanne on hyvä tarkastaa aina Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) tiedotteista. Nyrkki totesi 3.11.kokouksessaan, ettei uusia alueellisia suosituksia ja rajoituksia ole Keski-Suomen alueelle. Jyväskylän tilanne on rauhoittunut hyvin viimeviikon ja alkaneen viikon osalta, mutta tarkkana täytyy koronan tiimoilta edelleen olla. Suomen mittakaavassa on havaittavissa, että koronatartunnat ovat edenneet paikoin aaltomaisesti.

Lisätietoa alueellisesta koronatilanteesta:

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan löydät täältä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronaviruksen seurantasivu

 

Ota yhteyttä!