Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan koronakatsaus 21.10.

Ajankohtaista Tiedotteet • 21.10.2020 |

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunta (KSTURVA) kokoontui laajennetulla kokoonpanolla keskiviikkona 21.10.2020. Kokouksessa käsiteltiin Keski-Suomen eri viranomaisten alueellista koronakatsausta.

Tartuntaketjut on tavoitettu Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella erittäin hyvin. Kokouksessa huomioitiin, että Jyväskylässä on kuitenkin muuta maakuntaa selkeästi kriittisempi tilanne. Tartuntojen osalta Jyväskylässä ollaan kiihtymisvaiheen kynnyksellä, kun taas muualla sairaanhoitopiirin alueen kunnissa ollaan perustasolla. Jyväskylässä asioivien on syytä selvittää kaupungin alueella voimassa olevat suositukset ja yleinen maskisuositus 15 vuotta täyttäneille.

Kokouksessa todettiin, että uusille suosituksille ei ole tarvetta. Valtakunnalliset ja paikalliset suositukset ovat edelleen voimassa Keski-Suomen alueella. Julkisen sektorin puolelle annetut etätyösuositukset on otettu hyvin käyttöön Keski-Suomessa. Toki huomioitiin, että kunta- ja viranomaissektorilla on paljon tehtäviä, joita ei voi tehdä etänä.

Lisätietoa:

viestintäpäällikkö
Antti Siukola
Keski-Suomen liitto
040 612 7220
antti.siukola@keskisuomi.fi

Ota yhteyttä!