Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan koronakatsaus 8.10.

Ajankohtaista Tiedotteet • 8.10.2020 |

Keskiviikkona 8.10.2020 pidettiin Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan (KSTURVA) kokous. Keski-Suomen tilanne on tällä hetkellä hivenen parempi koronan (Covid-19) ilmaantuvuuslukujen osalta. Tartuntaketjut on selvitetty alueella erinomaisesti. Positiivisten näytteiden osuus viikolla 40 oli alle 1 %.

Kokouksessa todettiin, että ensi viikolla oleva syysloma tuo omat haasteensa ja toivottiin, että keskisuomalaiset noudattaisivat voimassa olevia rajoituksia sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksia matkoillaan mm. maskien käyttöä ja turvavälejä. Haastavasta tilanteesta huolimatta kaikkien viranomaisten palvelutuotannon kyky on hyvällä tasolla.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaisesti alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän eli ns. nyrkkijohtoryhmän Keski-Suomeen.  Sen tehtävänä on koronaviruksen aiheuttaman infektion leviämisen ehkäisemiseksi tehostaa tartuntatautilain mukaisten toimenpiteiden suunnittelua ja toteutusta alueellaan. Alueellinen “nyrkki” kokoontuu viikoittain ja se pitää säännöllisesti yhteyttä K-S turvan lisäksi kuntajohtajien kokoukseen, Keski-Suomen sotejohdon kokouksiin ja EduFuturan yhteisöihin sekä KSSHP:n pandemiajohtoryhmään. Näin varmistetaan nopea asiantuntemus sekä informaation välittyminen linjatuista, suunnitteilla olevista ja toteutettavista epidemian torjunnan toimenpiteistä.

Lisätietoa:
viestintäpäällikkö
Antti Siukola
Keski-Suomen liitto
040 612 7220
antti.siukola@keskisuomi.fi

Ota yhteyttä!