Maakuntakaava ja elpymisrahasto puhuttivat maakuntahallituksen kokouksessa

Ajankohtaista Tiedotteet • 25.9.2020 |

 Keski-Suomen maakuntahallitus piti kokouksen perjantaina 25.9.2020 Keuruulla hotelli Keurusselällä. Ennen kokousta maakuntahallitus tapasi Keuruun kaupungin luottamushenkilöitä ja johtoa. Tässä keskustelussa nousi esiin muun muassa raideliikenteen kehittäminen ja oppilaitosyhteistyö.

Maakuntahallituksen kokouksessa käytiin evästyskeskustelu Keski-Suomen painotuksista Euroopan Unionin elpymisrahoituksen suuntaamisessa ja edunvalvonnassa. Hallitus hyväksyi kokouksessa Keski-Suomen selviytymissuunnitelman ja valtuutti Keski-Suomen liiton toimiston tekemään tarvittavat tekniset tarkennukset ennen sen toimittamista työ- ja elinkeinoministeriöön.

– Keski-Suomen selviytymissuunnitelmasta käytiin hyvää keskustelua hallituksen kesken. Sen suunnitelmaa päivitetään tarpeen mukaan. Koronan vaikutukset ovat mittavat maakunnalle, maakuntahallituksen puheenjohtaja Rolf Nyholm sanoo.

Kokouksessa esiteltiin uutta maakuntakaavaa sekä liikennejärjestelmäsuunnitelman toimintalinjoja Keski-Suomen saavutettavuuden ja elinvoiman parantamiseksi. Liikennejärjestelmän esittelyssä suunnitelmassa käytiin läpi eri toimijoiden palautteita. Merkittävimmät muutokset nykytilanteeseen verrattuna on saavutettavuuden takaaminen, kestävän liikkumisen ja digitalisaation edistäminen.

– Maakuntakaavan ja tuulivoimasijoittelun viestintää parannetaan liiton puolelta, suunnittelujohtaja Markus Erkkilä lupasi puheenvuorossaan.

Maakuntahallitus hyväksyi Keski-Suomen liiton lausunnon Sote-uudistuksen lainsäädännöstä.

Maakuntahallitus päätti valmistelun jatkamista Keski-Suomen liiton vuoden 2021 talousarvion ja vuosien 2021-2023 taloussuunnitelman osalta. Vuoden 2021 talousarviota suunnitellaan siten, että kuntien maksuosuus on yhteensä 3 366 000 euroa ja että tilikauden tulos on nolla. Liiton toiminnan suunnittelun valmistelua jatketaan esiteltyjen päätavoitteiden mukaisesti, jotka ovat:

  1. Aluekehittäminen luo hyvinvointia ja elinvoimaa
  2. Keski-Suomen liitto on osaava, monitaitoinen ja ennakoida verkostovaikuttaja
  3. Liiton taloudellisten toimintaedellytysten turvaaminen

 

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
p. 040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
vs maakuntajohtaja,
p. 040 595 0016
pekka.hokkanen(at)keskisuomi.fi

Markus Erkkilä
suunnittelujohtaja
p. 040 162 7887
markus.erkkila(at)keskisuomi.fi