Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan koronakatsaus

Ajankohtaista Tiedotteet • 23.9.2020 |

Keskiviikkona 23.9.2020 pidettiin Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnan (KSTURVA) kokous. Toimikunnan tarkoituksena on jakaa alueen viranomaisten kesken tietoa, tilannekuvaa ja tehdä yhteistyötä kokonaisturvallisuuden osalta koko maakunnassa.

Kokouksessa todettiin, että Keski-Suomen tilanne on huonontunut korona (Covid-19) ilmaantuvuuslukujen osalta varsinkin Jyväskylässä. On erittäin tärkeää, että ihmiset noudattavat rajoituksia sekä Terveyden ja hyvinvointi laitoksen (THL) suosituksia. On muistettava, että maakunnassa on kuitenkin tartuntatilanteessa koronavapaita kuntia. Haastavasta tilanteesta huolimatta kaikkien viranomaisten palvelutuotantokyky on normaalilla tasolla.

Tilannekatsauksessa oli mukana edustajia Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä, aluehallintovirastosta, poliisista, pelastuslaitokselta, Huoltovarmuuskeskuksesta ja Puolustusvoimista. Lisäksi toimikuntaan kuuluu kuntien, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Lapuan hiippakunnan, Punaisen ristin, elinkeinoelämän, sosiaalitoimen ja ympäristöterveydenhuollon edustajia.

Keski-Suomen turvallisuus- ja valmiustoimikunnassa jaetaan maakunnan yhteistä tilannekuvaa eri viranomaisten ja muiden paikallisten toimijoiden kesken tiiviissä yhteistyössä. Korona-pandemian takia toimikunta kokoontuu kahden viikon välein. Normaaliolosuhteissa toimikunnan kokouksia on kahdesti vuodessa ja se on aloittanut toimintansa marraskuussa 2018. Keski-Suomen liitto on toimikunnan koolle kutsujana ja sen puheenjohtajana toimii vs maakuntajohtaja Pekka Hokkanen.

Lisätietoa:
viestintäpäällikkö
Antti Siukola
Keski-Suomen liitto
040 612 7220
antti.siukola@keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!