Keski-Suomen liitto on tyytyväinen valtion 2021 talousarvioesitykseen

Ajankohtaista • 17.9.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomen liitto pitää valtion 2021 talousarvioesitystä varsin kiitettävänä Jämsän tilanteeseen reagointina sekä Keski-Suomen saavutettavuuden ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten kannalta.

-Jämsän kaupunki on tarttunut haastavaan tilanteeseen esimerkillisellä ja rivakalla otteella, on tärkeää, että valtio mahdollistaa nyt näiden akuuttien toimenpiteiden käynnistämisen ja uuden toimintojen luomisen vs. maakuntajohtaja Pekka Hokkanen toteaa.
Budjettiriihessä esitetään sekä Jämsän seudun auttamiseksi, että Jyväskylän MAL-sopimuksen edistämiseksi ehdotetaan Tampere-Jyväskylä-radan parantamisen 1. vaiheeseen myönnettäväksi 19,0 milj. euron valtuutta ja 7,0 milj. euron määrärahaa vuodelle 2021. Hankkeen tavoitteena on edistää tavara- ja henkilöjunaliikenteen sujuvuutta, parantaa radan välityskykyä sekä edistää radan elinkaaritehokasta kunnossapitoa.

-Tampere-Jyväskylä ratayhteyden kehittäminen palvelee paitsi Jämsän seutua, niin myös koko Keski-Suomea sekä tavaroiden että henkilöiden liikkumisen osalta. Yhteysvälin kehittämiseksi on tehty pitkäjänteistä vaikuttamistyötä yhteisenä rintamana, joten olen hallituksen esitykseen ja Jämsän tilanteeseen reagointiin myös liikennesektorilla erittäin tyytyväinen toteaa vs. maakuntajohtaja Pekka Hokkanen.

Hallitus ehdottaa valtatie 4 Äänekoski-Viitasaari-tieosuuden kehittämiseen 21,2 milj. euron valtuutta ja vuodelle 2021 5,0 milj. euron määrärahaa. Hankkeen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Hankkeessa rakennetaan nykyisille ohituskaistoille keskikaiteet, eritasoliittymä, uutta valaistusta ja riista-aitoja.

-Hanke vie taas nelostietä kohti EU:n ydinverkko-statuksen edellyttämää palvelutasoa eli sujuvumpaa ja turvallisempaa tieosuutta. Pidän erittäin tärkeänä, että kehittäminen saadaan käyntiin juuri tässä välissä, kun Vaajakosken kohta ja Aholaita-Lohikoski ovat vielä suunnittelun loppuvaiheissa. Hankkeen eteneminen kuvastaa myös toimivaa yhteistyötä Keski-Suomen eri toimijoiden välillä, sillä sovimme keväällä kaikkien edistävän tämän hankkeen etenemistä elvytykseen sopivana kohteena Keski-Suomesta, summaa suunnittelujohtaja Markus Erkkilä Keski-Suomen liitosta.

Lisätietoa:
Markus Erkkilä
Suunnittelujohtaja
Keski-Suomen liitto
+358 40 162 7887
markus.erkkila(at)keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!