Länsi-Suomen vienti tarvitsee vahvistusta – Länsi-Suomen maakuntien kannanotto EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen käytöstä Suomessa

Ajankohtaista Lausunnot & Kannanotot • 7.9.2020 | Ks-liitto

Vientivetoinen Länsi-Suomi on yksi Euroopan haavoittuvimpia alueita koronakriisistä johtuvan talouden taantuman vuoksi. Länsi-Suomen tilanne vaikuttaa koko Suomen elpymiseen.

Suomi on parhaillaan valmistelemassa suunnitelmaa siihen, kuinka EU:n elpymis- ja palautumisvälineen rahoitus Suomessa käytetään. Rahoitusta Suomi on saamassa arviolta noin 2,5 miljardia euroa. Länsi-Suomen maakunnat vaativat nyt yhteisessä kannanotossaan, että rahoitusta käytetään viennin vahvistamiseen. Suomen maasuunnitelmassa ja tukivälineen jaossa on huomioitava vientialojen selviytyminen.

“Vihreään talouteen siirtyminen ja digitaalisen talouden vahvistaminen eivät ole väistyvien tapojen saattohoitoa vaan mahdollisuus innovaatioihin ja uuteen kasvuun – rahat on suunnattava sen mukaisesti.”

Lue koko kannanotto täältä!

Lisätietoja:
Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!