Keski-Suomen syksy 2020 – lue tai katso video!

Blogi • 20.8.2020 | Ks-liitto

 

Syksy 2020 tuo mukanaan monia merkittäviä ja uudistavia asioita aluekehittämisen näkökulmasta. Vs. maakuntajohtajamme Pekka Hokkanen, vs. aluekehitysjohtajamme Pirjo Peräaho ja suunnittelujohtajamme Markus Erkkilä kertovat, mitä Keski-Suomen syksyyn on luvassa.

Katso video täältä tai lue alta!


Haastattelija: Syksy on käynnistynyt, mitä Keski-Suomen liitolle kuuluu?

Hokkanen: Kiitos, meille kuuluu hyvää. Olemme akut ladattuina palanneet kesälaitumilta työn ääreen ja koronasta johtuen toki osin etätöitä edelleen tehden. Meillä on kovin työntäyteinen ja vilkas syksy odottamassa.

Peräaho: Olemme parasta aikaa tekemässä koronasta toipumisen selviytymissuunnitelmaa eli katsomme koko Keski-Suomen toimijoiden kesken, miten Keski-Suomi nousee tästä mahdollisimman nopeasti uudelleen kasvuun.

Hokkanen: Ja tähänkin liittyen hyvin ajankohtainen teema on se, että meillä on valtakunnalliset mutta myös EU:n eri rahoitusinstrumentit ratkaisevassa vaiheessa ja varmaan tältä osin myös Keski-Suomen monien avaintoimijoiden on syytä olla valppaana tässä edunvalvonnallisessa mielessä. Varmistetaan Keski-Suomeen riittävät aluekehittämisen resurssit ja myös tähän koronasta selviytymiseen.

Erkkilä: Kyllä. Ja sitten kun tuota ajattelee, niin kyllähän vientivetoisen teollisuuden osalta ja ihan elvytyksen näkökulmasta meidän pitää onnistua liikenteen saavutettavuuteen liittyvissä asioissa.

Peräaho: Kyllä ja sitten tämän lyhyen tähtäimen selviytymissuunnitelman jälkeen tulemme siirtymään maakuntaohjelman laatimiseen ja siinä katsotaan Keski-Suomen tulevaisuutta vuoteen 2025 saakka.

Erkkilä: Lisäksi lähdemme tekemään maakuntakaavaa ja siinä muun muassa tuulivoimateemaa liikennettä ja hyvinvoinnin aluerakennetta lähdetään pohtimaan myös tähtäämällä reilusti vuosikymmeniä eteenpäin.

Hokkanen: Näihin kaikkiin yhteisiin asioihin on koko Keski-Suomen väen syytä tarttua yhdessä, mutta emme tartuta itseemme ja toisiimme koronaa eli toimitaan vastuullisesti, niin silloin myöskään Keski-Suomessa ei tarvitse tehdä turhaan meidän pyörien pyörimistä rajoittavia toimenpiteitä.

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!