Keski-Suomen syksy 2020 – lue tai katso video!

Blogi • 20.8.2020 | Ks-liitto

 

Syksy 2020 tuo mukanaan monia merkittäviä ja uudistavia asioita aluekehittämisen näkökulmasta. Vs. maakuntajohtajamme Pekka Hokkanen, vs. aluekehitysjohtajamme Pirjo Peräaho ja suunnittelujohtajamme Markus Erkkilä kertovat, mitä Keski-Suomen syksyyn on luvassa.

Katso video täältä tai lue alta!


Haastattelija: Syksy on käynnistynyt, mitä Keski-Suomen liitolle kuuluu?

Hokkanen: Kiitos, meille kuuluu hyvää. Olemme akut ladattuina palanneet kesälaitumilta työn ääreen ja koronasta johtuen toki osin etätöitä edelleen tehden. Meillä on kovin työntäyteinen ja vilkas syksy odottamassa.

Peräaho: Olemme parasta aikaa tekemässä koronasta toipumisen selviytymissuunnitelmaa eli katsomme koko Keski-Suomen toimijoiden kesken, miten Keski-Suomi nousee tästä mahdollisimman nopeasti uudelleen kasvuun.

Hokkanen: Ja tähänkin liittyen hyvin ajankohtainen teema on se, että meillä on valtakunnalliset mutta myös EU:n eri rahoitusinstrumentit ratkaisevassa vaiheessa ja varmaan tältä osin myös Keski-Suomen monien avaintoimijoiden on syytä olla valppaana tässä edunvalvonnallisessa mielessä. Varmistetaan Keski-Suomeen riittävät aluekehittämisen resurssit ja myös tähän koronasta selviytymiseen.

Erkkilä: Kyllä. Ja sitten kun tuota ajattelee, niin kyllähän vientivetoisen teollisuuden osalta ja ihan elvytyksen näkökulmasta meidän pitää onnistua liikenteen saavutettavuuteen liittyvissä asioissa.

Peräaho: Kyllä ja sitten tämän lyhyen tähtäimen selviytymissuunnitelman jälkeen tulemme siirtymään maakuntaohjelman laatimiseen ja siinä katsotaan Keski-Suomen tulevaisuutta vuoteen 2025 saakka.

Erkkilä: Lisäksi lähdemme tekemään maakuntakaavaa ja siinä muun muassa tuulivoimateemaa liikennettä ja hyvinvoinnin aluerakennetta lähdetään pohtimaan myös tähtäämällä reilusti vuosikymmeniä eteenpäin.

Hokkanen: Näihin kaikkiin yhteisiin asioihin on koko Keski-Suomen väen syytä tarttua yhdessä, mutta emme tartuta itseemme ja toisiimme koronaa eli toimitaan vastuullisesti, niin silloin myöskään Keski-Suomessa ei tarvitse tehdä turhaan meidän pyörien pyörimistä rajoittavia toimenpiteitä.

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

One thought on “Keski-Suomen syksy 2020 – lue tai katso video!

  1. Hei , AIVAN järkyttävää ,kunta joutuu maksajaksi joka paikassa nyt ,Se on vain VÄHINTÄÄN 700 000 e /JOKA MYLLY , pitää purkaa se on laki 2021 astunut voimaan .Lisäksi se on vähintään 5 km lähimmästä talosta sen on lausunut TUULIMYLLYEDUSTAJA JA SE ON VALAEHTOINEN LAUSUNTO . Kunnahallitusta vedetään nenästä joka asiassa mm desbellimittauksissa ,näistä uusista ei ole vielä edes mitattu mitään, joten on turha edes väittää jott melumittauksissa ei mitään .NIIN se vaan menee ei niillä ole mitään faktaa mittauksista .Koska maan -metsänomistajalta ei löydy sellaista rahaa ,se MENEE KUNNALLE ,tuulimyllytoiminta on silloin konkursissa ,kun myllyt on tehneet tehtävänsä ,ne vaan jää kunnan kontolle TUULIMYLLY EI EDES TUOTA OMAANSA ELI RAKENNUSKUSTANNUKSIANSA TAKAISIN ,Raha vaan menee hukkaan ja silti joku siinä saa rahaa mutta se ei tuota ,kuin noin 20 % ,VAIKKA PUHUTAAN 30 % .Tämä muuttuu vielä kiinteistövero menee Valtiolle ,joka jakaa ne kaikkien kuntien kesken , joten Ahneella on paskainen loppu ,kun ei saakaan sitä RAHAA ,MITÄ LUULEE SAAVANSA

Kommentointi suljettu