Rahoitushaku matkailun kehittämiseen alueilla käynnistynyt

Ajankohtaista Tiedotteet • 3.7.2020 | Ks-liitto

Matkailuelinkeinon elpymisen edistämiseen ja matkailun kehittämiseen alueilla on tarjolla uutta rahoitusta. Sitä voivat hakea matkailun alueorganisaatiot ja vastaavat toimijat, jotka tukevat yritysten toimintaa ja kehittävät alueella matkailua laaja-alaisesti.

Rahoitusta voi hakea hankkeisiin, joilla tuetaan alueen mahdollisuuksia kehittää matkailua, vahvistetaan alueen matkailukehittämisen johtamista ja koordinointia sekä tehostetaan kansallista yhteistyötä. Hankkeisiin on varattu valtion vuoden 2020 neljännessä lisätalousarviossa yhteensä neljä miljoonaa euroa. Hallituksen tavoitteena on auttaa matkailuyrityksiä toipumaan koronakriisistä ja lisätä matkailua kotimaassa.

 

Kohdennettu rahoitushaku järjestetään 3.7.2020 – 31.8.2020. Etelä- ja Länsi-Suomen maakuntien alueelle sijoittuvien toimijoiden rahoittavana viranomaisena toimii Varsinais-Suomen liitto. Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien alueelle sijoittuvat toimijat voivat hakea rahoitusta Etelä-Savon maakuntaliitolta. Laajemmissa yhteishankkeissa rahoitusta haetaan hankkeen päätoteuttajan Yritys- ja yhteisötietojärjestämään (YTJ) ilmoittaman kotipaikan mukaan joko Etelä- ja Länsi-Suomen alueelta tai Itä- ja Pohjois-Suomen alueelta.

 

Hankkeet nopeasti toteutukseen matkailun elpymiseksi

 

Hankkeiden pääasiallisena tavoitteena tulee olla matkailuelinkeinon elpymisen edistäminen ja matkailun kehittäminen alueilla. Hankkeiden on oltava käynnistettävissä ja toteutettavissa nopealla aikataululla sekä päätyttävä 31.12.2021 mennessä.

 

Hankkeiden on myös sovittava yhteen Suomen matkailustrategian kattoteemojen kanssa. Kattoteemoja ovat:

 

Kestävyydestä Suomen matkailun kilpailuvaltti

Matkailualan digitalisointi

Matkailupalveluiden kasvua tukeva saavutettavuus

Kilpailukykyä tukevan toimintaympäristön varmistaminen.

 

Tarkat hakuehdot ja arviointikriteerit on julkaistu Varsinais-Suomen maakuntaliiton ja Etelä-Savon liiton verkkosivuilla.

 

Hakuilmoitus: Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet (PDF)

Hakuilmoitus ja -lomake Varsinais-Suomen liiton verkkosivuilla

Hakuilmoitus ja -lomake Etelä-Savon maakuntaliiton verkkosivuilla

TEM:n tiedote 1.7.2020 Hallitus tukee matkailun elpymistä ja kehittämistä 4,5 miljoonan euron lisärahoituksella

Lisätietoa Suomen matkailustrategiasta

 

Lisätietoja:

Sanna Kyyrä
johtava asiantuntija, TEM
050 358 9497

 

Riitta Koskinen
aluekehitysjohtaja, Etelä-Savon maakuntaliitto
040 540 5903

 

Tarja Nuotio
aluekehitysjohtaja Varsinais-Suomen liitto
040 506 3715

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!

Sanna Kyyrä

Sanna Kyyrä

johtava asiantuntija, TEM

050 358 9497