Ennakko: Maakuntahallitus valmistautuu kesäkuun maakuntavaltuuston kokoukseen pe 29.5.

Ajankohtaista • 27.5.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomen maakuntahallitus kokoontuu perjantaina 29.5. etäyhteyksien välityksellä. Esityslistalla on monta kesäkuun maakuntavaltuuston kokoukseen valmistautuvaa päätösasiaa.

Kokouksessaan maakuntahallitus keskustelee muun muassa Keski-Suomen liiton peruspääoman alentamisesta ja muodostaa tästä oman ehdotuksensa valtuustolle. Keski-Suomen liiton kiinteistökulujen vähennyttyä muutama vuosi sitten peruspääomaa on laskettu vaiheittain. Peruspääomalla on kuitenkin voitu hankkia lisärahoitusta sekä kansallisista että EU:n hankerahoituksista. Peruspääoma on kunnan pysyväisluonteinen pääoman erä ja sitä voidaan alentaa vain erityisestä syystä.

 

Lisäksi maakuntahallitus sopii Keski-Suomen maakuntakaavan 2040 tarkistamisen periaatteita ja vireille saattamista koskevasta esityksestään, jonka se maakuntavaltuustolle esittää. Lopullisesta maakuntakaavan vireilletulosta ja hyväksymisestä päättää maakuntavaltuusto, mutta maakuntahallitus vastaa kaavaprosessin vaiheiden ohjauksesta. Maakuntakaavan tarkistamisen tavoitteena on kehittää kaavaa strategisena aluekehittämisen välineenä.

 

Keski-Suomen selviytymissuunnitelmalle tehtävät ja tavoitteet

Kokouksessa maakuntahallituksen hyväksyttävänä ovat myös Keski-Suomen selviytymissuunnitelman tehtävät ja tavoitteet. Maakuntahallitus päätti edellisessä kokouksessaan 18.5. selviytymissuunnitelman johtoryhmän kokoonpanosta, joka kokoontui ensimmäisen kerran 19.5. Myös maakunnan yhteistyöryhmä pohti omassa kokouksessaan 26.5. suunnitelman tehtäviä ja tavoitteita.

 

Keskustelu käydään myös Keski-Suomen liiton osallistumisesta mahdollisiin vuoden 2020 rallin MM-osakilpailun järjestelyihin. Vallitseva koronavirustilanne on asettanut myös rallit epävarmaan asemaan, joten maakuntahallitus keskustelee liiton ja Jyväskylän kaupungin välisen yhteistyösopimuksen tekemisestä ehdolliseksi. Ehdollisena sopimus voisi raueta, mikäli rallit peruuntuvat.

 

Lisäksi kokouksessa päätetään henkilöehdotuksista Keski-Suomen ja valtion taidetoimikuntiin. Taideneuvosto on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka nimeää valtion ja alueellisten taidetoimikuntien jäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

 

 Kokouksen esityslistan löydät täältä.

 

Lisätietoja:

 

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

 

Pekka Hokkanen
vs.
maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

 

Sari Karhu
hallintopäällikkö
040 586 7083
sari.karhu[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!