Keski-Suomen energiataseen laadinta on käynnistynyt

Ajankohtaista • 15.5.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomeen laaditaan energiatase vuodelta 2019. Energiatase sisältää energiantuotannon lähteet, energiankäytön eri sektoreilla, energianhankinnan rahallisen arvon, vaikutuksia aluetalouteen sekä energianhankinnan päästöt. Edellinen energiatase on vuodelta 2016.

 

Tase laaditaan Keski-Suomen aluekehityksen työkaluksi. Sen avulla voidaan muun muassa selvittää mahdollisuuksia uusiutuvan energian, kuten tuulivoiman, lisäämiseksi. Lisäksi tase tarjoaa suuntaviivoja maakunnan ilmastotyöhön ja alueidenkäyttöön.

 

Energiataseen tuottaa Benet Oy ja se valmistuu syksyllä 2020.

 

Aiemmat Keski-Suomen energiataseet löydät täältä.

 

Lisätietoja:

 

Outi Pakarinen
va. kehittämispäällikkö
040 595 0018
outi.pakarinen[at]keskisuomi.fi

 

Sanna Oikari
Benet Oy
040 867 9441
sanna.oikari[at]benet.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!