Ennakko: Keski-Suomen Maakuntahallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen ma 18.5.

Ajankohtaista • 14.5.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomen maakuntahallitus pitää ylimääräisen kokouksen maanantaina 18.5. ajankohtaisten, nopeaa reagointia vaativien päätösasioiden käsittelemiseksi.

Kokouksessa maakuntahallitus neuvottelee Keski-Suomen selviytymissuunnitelman laatimisesta vastaavan johtoryhmän kokoonpanosta. Selviytymissuunnitelma kokoaa keinot, joilla Keski-Suomen elinvoima palautetaan mahdollisimman nopeasti koronakriisin jälkeen. Johtoryhmän tehtävänä on organisoida selviytymissuunnitelman laatiminen ja sovittaa eri suunnitteluvaiheet muuhun aluekehittämistyöhön.

 

Maakuntahallitus saa myös käsiteltäväkseen yhden Keski-Suomen liiton koronatuen rahoitushakemuksen. Keski-Suomen maakuntahallitus varasi maaliskuussa 500 000 euron rahoituksen koronaepidemian vaikutusten hillintään ja niistä toipumiseen. Rahoituksella pyritään minimoimaan vaikutuksia yritystoimintaan ja siten turvaamaan työpaikkoja.

 

Lisäksi maakuntahallitus keskustelee työ- ja elinkeinoministeriön lausuntopyynnöstä. Ministeriö on pyytänyt lausuntoa kahdesta aluekehittämisen ja hankerahoituksen lakiluonnoksesta, jotka koskevat alueiden kehittämistä ja Euroopan Unionin alue- ja rakennepolitiikan rahastoja koskevan lainsäädännön uudistamista.

 

Kokouksen esityslistan löydät täältä.

 

Lisätietoja:

 

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

 

Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!