Keski-Suomen maakuntahallitus vetoaa Keski-Suomen yhtenäisyyden säilymisen puolesta

Ajankohtaista Lausunnot & Kannanotot • 24.4.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomen maakuntahallitus on tehnyt kannanoton Keski-Suomen yhtenäisyyden säilyttämisen puolesta. Keski-Suomen maakunta on tilanteessa, jossa Kuhmoinen on siitä irtautumassa ja Kyyjärvi harkitsee kuntaliitosta myös yli maakuntarajan. Muutosten ja haasteiden keskelläkin maakuntahallitus näkee välttämättömänä Keski-Suomen säilymisen vahvana ja eheänä kokonaisuutena.

 

Kannanotolla maakuntahallitus vetoaa Saarikan alueen kuntapäättäjiin yhteisen tahtotilan kokoamiseksi. Maakuntahallituksen mukaan kuntajakoselvityksellä on merkittävä vaikutus alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiselle. Maakuntahallitus korostaakin kuntien ja Saarikan yhteistyön ja yhteisen tahtotilan merkitystä epävarmassa tilanteessa.

 

Maakuntahallitus vaatii myös valtiota helpottamaan kuntataloutta ja kuntien jo tekemiä laajakaistainvestointeja. Sote-ratkaisun viivästyessä myös porkkanarahoitus kuntaliitosten edistämiseksi on tarpeen. Kuntakenttä tarvitsee valtion entistä vahvempaa tukea ratkaisujen etsimisessä.

 

Lue Keski-Suomen maakuntahallituksen kannanotto täältä.

 

Lisätietoja:


Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

 

Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!