Kevään avoimet bio- ja kiertotalouden aluekehittämisen sekä ilmastotyön tapahtumat etäyhteyksin

Ajankohtaista Tapahtumat • 21.4.2020 | Ks-liitto

Bio- ja kiertotalouden aluekehittäminen sekä ilmastotyö jatkuvat Keski-Suomen liitossa aktiivisina etäyhteyksien välityksellä kevään ja alkukesän aikana. Keski-Suomen liitto muun muassa järjestää yhdessä muiden toimijoiden kanssa monia avoimia tilaisuuksia kunnille, yrityksille ja muille sidosryhmille.

Keski-Suomen liitto on mukana vuoden alussa käynnistyneen YMPYRÄKS-verkoston toiminnassa, joka on järjestämässä osaa tulevista tapahtumista. YMPYRÄKS tukee Keski-Suomen yrityksiä ympäristövastuullisuuden kehittämisessä ja kilpailukyvyn parantamisessa. Lue lisää YMPYRÄKS-verkostosta täällä.

Tutustu alla olevasta listasta kevään ja alkukesän tapahtumatarjontaan ja ilmoittaudu mukaan ajoissa. Tervetuloa!

 

Ke 22.4. klo 14-16: Vihreän rahoituksen mahdollisuudet -webinaari

Kunnille suunnatussa webinaarissa kerrotaan Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen mahdollisuuksista.

Ti 5.5. klo 12-16: Ilmastoviestintä

Kunnille suunnatussa koulutuksessa opitaan kuntien ilmastoviestinnästä ja työstetään yhdessä ilmastoviestinnän käytäntöjä.

Ma 11.5. klo 12-16: Green Investments Workshop, kansainvälinen pääomarahoitus bio- ja kiertotaloustoimijoille

Yrityksille ja kunnille aukeaa uudenlaisia rahoitusmahdollisuuksia, sillä kansainvälisten sijoittajien keskuudessa on kasvava kiinnostus vihreää sijoittamista kohtaan. Tilaisuudessa kerrotaan perusteet kansainvälisistä rahoituksen välineistä kuten osakkeista ja velkakirjoista.

Ti 12.5. klo 12-15: Kehittyvä ja kestävä ammattikeittiö

Kunnille suunnatussa koulutuksessa opitaan konkreettisten esimerkkien kautta, miten kunnan keittiötä ja sen työtapoja voidaan kehittää kestävyyden näkökulmasta.

To 14.5. klo 12.15-15:45: Strateginen ilmastotyö – ilmasto-oppimo

Kunnille suunnatussa koulutuksessa opitaan strategisen ilmastotyön käytännöistä ja työstetään yhdessä ja erikseen kehityspolkuja kohti strategisempaa kunnan ilmastotyötä. Koulutus hyödyntää Motivan Ilmasto-oppimo-konseptia ja Ilmastojohtajat-reseptikirjaa.

Ma 18.5. klo 12-14: Yritysryhmähankkeet: rahoitustietoa ja työpaja

Mikro- ja pienyrityksille sekä julkisille toimijoille suunnatussa tilaisuudessa kuullaan innovaatioseteleistä, ELY-keskuksen maaseuturahoituksen yritysryhmähankerahoituksesta ja verkostoidutaan mahdollisten hankekumppaneiden kanssa.

Ti 19.5. klo 13.30-15: Tietoisku Materiaalitorista

Yrityksille ja kunnille suunnatussa tietoiskussa kerrotaan Materiaalitorista ja sen mahdollisuuksista. Materiaalitorissa etsitään jäte- ja sivuvirtojen hyödyntäjiä ja toisaalta myös hyödynnettäviä sivuvirtoja. Vuoden 2020 alusta saakka yrityksen tulee ensin osoittaa markkinapuute Materiaalitorin avulla voidakseen käyttää kunnallista jätehuoltopalvelua.

Ke 3.6., kellonaika selviää myöhemmin: Aurinkoenergia

Kunnille suunnatussa koulutuksessa opitaan aurinkoenergian perusteista ja lisätään kuntien osaamista aurinkoenergiahankintojen kilpailutusta ja toteutusta varten.

 

Tutustu Keski-Suomen kuntien ilmastohankkeeseen.

Keski-Suomen liitossa kiertotaloutta ja jätehuoltoa edistetään muun muassa osana Circwaste-hanketta.

Lue lisää Keski-Suomen liiton biotalous-toimintakärjestä.

 

Lisätietoja:

 

Outi Pakarinen
va. kehittämispäällikkö, biotalous
040 595 0018
outi.pakarinen[at]keskisuomi.fi

 

Suvi Bayr
projektipäällikkö
040 652 3848
suvi.bayr[at]keskisuomi.fi

 

Enni Huotari
projektityöntekijä
040 675 9945
enni.huotari[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!