Ensimmäisille hankkeille rahoitusta Keski-Suomen liiton koronatukirahastosta

Ajankohtaista • 9.4.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomen liiton koronatukirahastosta on tehty ensimmäiset rahoituspäätökset. Kuusi hanketta sai eilen hyväksyvän päätöksen koronaepidemian vaikutuksia minimoivaan työhönsä. Käynnistyvät hankkeet tarjoavat ensiapua kuntien ja kuntien elinkeinotoimijoiden yrityksiä tukevalle työlle.

 

– Tähänastiset rahoitetut toimenpiteet tukevat pieniä yrityksiä ja yksinyrittäjiä. Myös verkkokauppatoiminnan tukeminen ja yrittäjien keskinäisen vertaistuen kehittäminen korostuivat hakemuksissa, kertoo vs. aluekehitysjohtaja Pirjo Peräaho.

 

500 000 euron rahoituspaketista on nyt myönnetty 130 000 euroa. Peräahon mukaan hakijoita on tulossa lisää ja rahoitettavien hankkeiden luonne tulee todennäköisesti muuttumaan.

 

– Vireillä on monenlaisia hakemuksia. On esimerkiksi odotettavissa, että ensiaputoimien rinnalle nousevat pian myös kokeilut, joilla suunnataan katseet jo siihen, kuinka Keski-Suomi saadaan taas tästä lähtemään nousuun, Peräaho sanoo.

 

Keski-Suomen liiton rahoitus koostuu työ- ja elinkeinoministeriön myöntämästä maakuntien omaehtoisen kehittämisen 270 000 euron suuruisesta määrärahasta sekä Keski-Suomen kehittämisrahaston 230 000 euron suuruisesta kehittämisrahasta.

 

Rahoitusta voivat hakea kunnat, kehittämisyhtiöt, elinkeino-, toimiala- ja ammattijärjestöt sekä oppilaitokset. Rahoitusta hakevien hankkeiden tulee vahvistaa niiden kykyä ja resursseja auttaa yrittäjiä sekä ammatinharjoittajia. Hankkeiden toimenpiteet voivat kohdistua kaikkiin toimialoihin, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin koronaepidemian takia.

 

Keski-Suomen liitto tekee rahoituspäätökset ilman hakuaikoja eli haku on jatkuva 15.11.2020 asti. Kukin saapunut hakemus käsitellään mahdollisimman nopeasti.

 

Lue lisää rahoituksesta ja sen hakemisesta täällä.

 

Lisätietoja:

 

Pirjo Peräaho
vs.
aluekehitysjohtaja
040 591 0760
pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi

 

Veli-Pekka Päivänen
johtava asiantuntija
040 595 0005
veli-pekka.paivanen[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!