Keski-Suomesta vahva kannatus Jyväskylän yliopiston tietotekniikan DI-koulutuksen käynnistämiseksi

Ajankohtaista Lausunnot & Kannanotot • 24.3.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomen liitto sekä Keski-Suomen kuntajohtajat ovat antaneet kannanottonsa Jyväskylän yliopiston tietotekniikan diplomi-insinöörien koulutuksen käynnistämisen puolesta. Jyväskylän yliopisto hakee oikeutta laajentaa koulutusvastuutaan tekniikan alalle, tieto‐ ja viestintäteknologiaan.

 

DI-koulutus sijoittuisi informaatioteknologian tiedekuntaan ja hyödyntäisi monialaisen yliopiston laajaa opetustarjontaa. Keski-Suomen vs. maakuntajohtaja Pekka Hokkasen mielestä Keski-Suomi tarvitsee entistä vankempaa osaamista tietotekniikan alalle:

 

– Digitaalinen murros koskee kaikkia Keski-Suomen toimialoja ja maakunnan vahvuusaloja. Näillä toimialoilla on merkittävää osaajapulaa ja kohtaantohaasteita. Jyväskylän yliopiston tarjoama diplomi-insinöörien koulutus tarjoaisi erinomaista apua näihin ongelmiin. Maakunnan elinvoimaisuuden ja työllisyyden edistäminen tarvitsee monialaisia tekniikan alan osaajia.

 

Keski-Suomen kuntajohtajat korostavat, että koulutus lisäisi myös merkittävästi Jyväskylän yliopiston yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja vetovoimaa. Kuntajohtajien mielestä Jyväskylän yliopiston DI-koulutus yhdistettynä yliopiston nykyisiin vahvuuksiin tarjoaisi erityislaatuista edelläkävijäosaamista.

 

– Vetovoimaisella yliopistolla on merkittävä vaikutus alueensa kuntiin. Diplomi-insinöörien koulutus Jyväskylässä vastaa vahvasti yhteiskunnan tarpeisiin maakunnassamme, sanoo Keski-Suomen kuntajohtajien puheenjohtaja Jaakko Kiiskilä.

 

Keski-Suomen liiton kannanotto

Keski-Suomen kuntajohtajien kannanotto

 

Lisätietoja:

Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

 

Jaakko Kiiskilä
Keski-Suomen kuntajohtajien puheenjohtaja
050 340 3401
jaakko.kiiskila[at]laukaa.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!