Keski-Suomen liitto myöntää puoli miljoonaa koronaviruksen vaikutusten hillintään

Ajankohtaista • 20.3.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomen maakuntahallitus kokoontui kuukausittaiseen kokoukseensa tänään perjantaina 20.3. Koronavirustilanteen vuoksi maakuntahallitus otti käsiteltäväkseen ylimääräisen pykälän Keski-Suomen liiton puolen miljoonan suuruisen rahoituksen kohdentamisesta koronaepidemian vaikutusten hillintään ja niistä toipumiseen. Maakuntahallitus hyväksyi pykälän yksimielisellä päätöksellä.

 

Keski-Suomen liitto tulee myöntämään rahoitusta elinkeino- ja työmarkkinatoimijoille kriisitilanteen hoitoon toimialasta riippumatta. Maakunnan liitto voi huolehtia esimerkiksi järjestöjen, kehittämisyhtiöiden ja kuntien kyvystä auttaa yrittäjiä ja työntekijöitä, suoraa tukea yrityksille liitto ei voi myöntää. Rahoitussumma muodostuu Keski-Suomen kehittämisrahastosta irrotettavasta 230 000 euron suuruisesta osuudesta sekä maakuntien omaehtoisen kehittämisen 270 000 euron suuruisesta määrärahasta. Rahoitushaku avataan arviolta viikon kuluttua.

 

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Rolf Nyholmin mielestä vallitsevan tilanteen hillitsemiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen.

 

– Tämä on paitsi liiton velvoite, myös tahtotila ja mahdollisuus tukea maakuntamme ja sen toimijoiden selviytymistä tästä poikkeuksellisesta ajanjaksosta. Pandemiasta selviytymisen tukeminen on tärkeimpiä tehtäviämme nyt.

 

Maakuntahallitus ja Keski-Suomen liitto toivovat rahoituksen ja toimenpiteiden ulottuvan koko maakuntaan. Poikkeustilanteessa maakuntahallitus ja Keski-Suomen liiton muut viralliset toimielimet tulevat tulevina kuukausina tekemään päätöksiä normaalia tiheämmin.

 

Maakuntahallitus hyväksyi Keski-Suomen liiton toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen

 

Maakuntahallitus hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2019 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Vuonna 2019 liitto saavutti hyvin aluekehittämisen tavoitteitaan ja esimerkiksi iso osa liiton EAKR-rahoituksesta jaettiin viime vuoden aikana. Hallitusohjelmaan ja tulevan EU-ohjelmakauden suunnitelmaan vaikuttaminen toivat liitolle isoimmat ponnistukset vaikuttamistyössä. Työ tuotti tulosta ja yksi viime vuoden vaikuttamis- ja edunvalvontatyön meriiteistä oli Jyväskylä – Tampere raideyhteyden suunnitteluun osoitettu rahoitus.

 

Keski-Suomen liiton tilikauden tulos oli odotettua parempi. Liitto teki ylijäämää 145 000 euroa. Tuloksen taustalla ovat muun muassa liiton sijoituksen tuoton nostaminen sekä toimistokulujen arvoitua pienempi osuus. Osa henkilöstömenoista siirtyi edelleen maakuntauudistukselle ja aikaisempaa enemmän henkilöstömenoja kohdentui myös projekteille. Keski-Suomen liiton henkilökunta sai kiitosta selkeästä raportoinnista sekä ennakoivasta taloudensuunnittelusta.

 

Keski-Suomen risteily ja foorumi siirtyvät

 

Kokouksessaan maakuntahallitus keskusteli koronaviruksen vaikutuksista myös liiton ja sen toimielinten toimintaan. Keski-Suomen liitto on siirtynyt pääosin etätyöhön ja se on perunut toukokuun loppuun asti kaikki sellaiset järjestämänsä tilaisuudet, joita ei ole mahdollista toteuttaa etäyhteyden välityksellä. Maakuntahallitus hyväksyi myös päätöksen Keski-Suomen foorumin ja maakuntaristeilyn siirtämisestä tulevaisuuteen.

Lue Keski-Suomen liiton virusta ennaltaehkäisevistä toimista lisää täältä.

 

Lisäksi maakuntahallitus hyväksyi esitykset maakunnan yhteistyöryhmän täydentämisestä sekä maakuntahallituksen, maakuntavaltuuston puheenjohtajien ja yhteistyöryhmän puheenjohtajan osallistumisesta Keski-Suomen tulevaisuusfoorumeihin.

 

Tutustu kokouksen pöytäkirjaan täällä.

 

Lisätietoja: 


Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

 

Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi


Sari Karhu
hallintopäällikkö
040 586 7083
sari.karhu[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!