Keski-Suomen kansanedustajat lapsiperheiden ja liikunnan asioiden äärellä

Ajankohtaista Lausunnot & Kannanotot • 9.3.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomen kansanedustajat kokoontuivat tänään 9.3. lapsiperhejärjestöjen ja liikunnan asioiden parissa.

Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) Keski-Suomen perhetoiminnan päällikkö Tuula Pitkänen ja Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Susanna Huovinen esittelivät kansanedustajille järjestöjen yhteisen kannanoton lapsiperheasioiden edistämiseksi. Kannanoton laatimisessa on mukana myös Pelastakaa Lapset ry sen aluejohtajan, Anu Huovisen allekirjoituksella.

Järjestöt korostavat ennaltaehkäisevän tuen ja verkostojen merkitystä lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämisessä. Lapsiperheiden palveluiden yhdenvertainen saatavuus tulisi varmistaa parantamalla yhteiskunnan rakenteita ja toimintoja. Järjestöt peräänkuuluttavat myös lasten ja nuorten aitoa osallisuuden vahvistamista. Lasten sivuuttamista ja näennäistä kuulemista ilmenee liian usein. Kokoustajat keskustelivat myös siitä, kuinka kolmannen sektorin osaamista voitaisiin hyödyntää entistä paremmin poliittisessa päätöksenteossa.

Likesin johtaja Eino Havas ja Keski-Suomen Liikunta ry:n aluejohtaja Petri Lehtoranta esittelivät kansanedustajille liikuntapolitiikan ajankohtaisia asioita. Erityisesti keskustelussa pohdittiin työikäisten hyvinvointia nyt ja tulevaisuudessa. Kansanedustajat olivat huolissaan nuorten liikkumisesta sekä liikunnan ja liikkumisen polarisoitumisesta. Havas ja Lehtoranta korostivat arjen liikkumista tukevien yhteiskunnan ratkaisujen merkitystä.

 

Lisätietoja:

Petri Honkonen
kansanedustajakokouksen puheenjohtaja
040 839 7776
petri.honkonen[at]eduskunta.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!