Ennakko: Maakunnan yhteistyöryhmä keskustelee tulevan EU-ohjelmakauden valmistelusta 12.3.

Ajankohtaista • 9.3.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmä kokoontuu ensi viikon torstaina 12.3.2020.

Kokouksessaan yhteistyöryhmä keskittyy kuluneen EU-ohjelmakauden 2014 – 2020 arviointiin ja seuraavan kauden valmisteluun. EAKR-rahoituksesta on saatu merkittävää hyötyä, mutta rahoituksen tarve on silti kasvava.

Yhteistyöryhmä linjasi vuosina 2013 – 2014, että EAKR-rahoituksesta tullaan käyttämään kuluvan ohjelmakauden aikana 60 % pk-yritysten kilpailukyvyn kehittämiseen ja 40 % uusimman tiedon ja osaamisen tuottamiseen ja hyödyntämiseen. Ohjelmakauden aikana Keski-Suomi on tuplannut vähähiilisen talouden edistämiseen kohdentamansa rahoituksen. Myös pk-yritysten investoinnit tekivät tehtävänsä nostamalla keskisuomalaisten yritysten liikevaihdot muuta maata aikaisemmin nousuun.

Nousujohteisesta kehityksestä huolimatta Keski-Suomen talouskasvu myös pysähtyi muuta maata aikaisemmin. Talouskasvun tila ja työttömyyslukemat alleviivaavat EAKR-rahoituksen merkitystä tulevallakin ohjelmakaudella. Keski-Suomi tavoittelee valtakunnallisesti tasapuolista rahoituksenjakoa ja erittäin harvan asutuksen tukea Saarijärvi-Viitasaari-seutukunnalle. Maakunnan yhteistyöryhmä keskustelee tulevan ohjelmakauden valmistelusta vs. maakuntajohtaja Pekka Hokkasen ja rahoituspäällikkö Hilkka Laineen johdolla.

 

Tutustu maakunnan yhteistyöryhmän esityslistaan täällä.

Esityslistan liitteenä on kuntakohtainen listaus yritysrahoituksesta.

 

Lisätietoja:

Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Hilkka Laine
rahoituspäällikkö
040 595 0014
hilkka.laine[at]keskisuomi.fi

Veli-Pekka Päivänen (MYR:n sihteeri)
johtava asiantuntija
040 595 0005
veli-pekka.paivanen[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!