Ennakko: Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen maakuntahallitukset keskustelevat valtatie 4:ää koskevan yhteisen kannanoton tekemisestä pe 21.2.

Ajankohtaista • 14.2.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen maakuntahallitukset kokoontuvat yhteiskokoukseen ensi viikon perjantaina 21.2.2020 Vierumäen Urheiluopistolla.

Yhteiskokouksessa tullaan käsittelemään europarlamentaarikko Henna Virkkusen johdolla EU:n ajankohtaisia asioita kuten koheesiorahoitusta, TEN-T-liikenneväylää sekä EU:n budjettikäsittelyä.

Keskustelua kokouksessa tullaan myös käymään molempien maakuntien tärkeimmästä maantieväylästä eli valtatie 4:stä. Aiheina ovat niin valtatien parantamistarpeet, suunnitteluvalmius kuin edunvalvonnan tilanne. Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen ja Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius tuovat keskusteluun kuntien näkökulman. Lisäksi keskustelussa on mukana Uudenmaan ELY-keskuksen johtaja Tuovi Päiviö. Maakuntahallitukset keskustelevat myös yhteisen kannanoton tekemisestä valtatien kehittämiseksi.

Kokouksen päätteeksi maakuntahallitukset kuulevat esityksen Lahti Region Oy:n toimitusjohtaja Raija Forsmanilta molemmille maakunnille merkittävästä matkailun Lakeland-hankkeesta.

 

Keski-Suomen liiton esityslistan löydät täältä.

 

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
p. 040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Sari Karhu
hallintopäällikkö
+358 40 586 7083
sari.karhu(at)keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!