Keski-Suomen kansanedustajakokous haluaa Keski-Suomen liikenteen kärkihankkeet osaksi valtakunnallista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa

Ajankohtaista • 10.2.2020 | Ks-liitto

Keski-Suomen kansanedustajat ja maakuntahallitus kokoontuivat kansanedustajakokouksessa maanantaina 10.2 liikenne- ja sote-asioiden äärelle.

Keski-Suomen kansanedustajakokouksen keskustelun keskiöön nousivat valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma sekä Keski-Suomen liikenteen edunvalvontatyö. Keski-Suomen liiton suunnittelujohtaja Markus Erkkilä piti kansanedustajille ja maakuntahallitukselle kattavan esityksen Keski-Suomea koskettavista ajankohtaisista liikenneasioista.

Esityksen jälkeisessä keskustelussa kokoustajat totesivat yhteisenä näkemyksenään, että Keski-Suomen saavutettavuuden, asukkaiden liikkumisen ja elinkeinoelämän kehittymisedellytysten kannalta on tärkeää vaikuttaa Keski-Suomen liikenteen kärkihankkeiden sisältymiseen osaksi valtakunnallista 12-vuotista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa. Näitä hankkeita ovat mm. Jyväskylä-Tampere kaksoisraiteen toteutus ja valtatien 4 kehittäminen. Kokoustajat näkivät myös tärkeäksi, että kärkihankkeiden eteenpäin ajamisen lisäksi Keski-Suomessa pidetään yllä valmiutta suunnitella ja edistää maakunnan pienempiäkin liikennehankkeita.

Lisäksi kokouksessa käytiin keskustelua Keski-Suomen sote-valmistelun seuraavista vaiheista vs. aluekehitysjohtaja Pirjo Peräahon esityksen saattelemana sekä kuultiin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnuselta tilannekatsaus sairaaloiden keskinäistä työnjakoa ja keskittämistä koskevasta asetuksesta.

Kansanedustajat saivat tilannekatsauksen myös Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:ltä järjestöjen ja kansalaistoiminnan tilasta sekä Suomen metsäkeskukselta Keski-Suomen metsäohjelma 2021-2025 laatimisesta.

 

Lisätietoja:

Petri Honkonen
maakuntavaltuuston puheenjohtaja
040 839 7776
petri.honkonen[at]eduskunta.fi

Markus Erkkilä
suunnittelujohtaja
040 162 7887
markus.erkkila[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!