Maakuntahallitus teki kannanoton Jyväskylä-Pieksämäki-Jyväskylä junavuorojen lakkautuksiin

Ajankohtaista Tiedotteet • 20.12.2019 | Ks-liitto

Keski-Suomen maakuntahallitus kokoontui perjantaina 20.12.2019 vuoden viimeiseen kokoukseensa.

Kokouksessa maakuntahallitus teki kannanoton koskien Jyväskylä – Pieksämäki – Jyväskylä -junayhteyksien vuorolakkautuksia ja vaatii lakkautettujen junavuorojen palauttamista. Maakuntahallituksen mielestä yhteysväylää on tuettava, koska se yhdistää alueita Helsingin ja Oulun väliseen päärataan ja on merkittävä henkilöliikenteen väylä. Yhteysväli on myös osa laajempaa Vaasa-Seinäjoki-Jyväskylä-Pieksämäki-Joensuu -poikittaisliikenneväylää.

Kannanotossa maakuntahallitus nostaa esiin, että vuonna 2018 Jyväskylä-Pieksämäki -rataosuudella tehtiin noin 280 000 matkaa ja että ennusteen mukaan matkustajamäärään on odotettavissa kasvua. Rataosuus on myös keskeinen tavaraliikenteen reitti, johon myös on ennustettu kasvua.

 

Maakuntahallituksen kannanotto Jyväskylä-Pieksämäki-Jyväskylä junavuorojen lakkautuksiin

 

Keski-Suomen liitto ja Kasvu Open yhteistyöhön

 

Maakuntahallitus on hyväksynyt Kasvu Open Oy:n Keski-Suomen liitolle esittämän yhteistyökumppanuussopimuksen. Yhteistyö solmitaan vuodelle 2020. Sopimus tuo Keski-Suomen liitolle näkyvyyttä ja se myös velvoittaa liiton osallistumaan Keski-Suomessa tapahtuvien Kasvunpolkujen rahoitukseen. Kasvuasiantuntija-yhteistyösopimuksen ja kasvunpolkujen kustannus on Keski-Suomen liitolle yhteensä 52 000 €.

Sopimuksella Keski-Suomen liitto saa lisää mahdollisuuksia tukea keskisuomalaisten yritysten kasvun edellytyksiä. Viime vuonna 27 keskisuomalaista yritystä sai sparrausta Kasvu Openin kautta.

 

Muutoksia Keski-Suomen liiton jäsenkuntien maksuosuuksien maksupäiviin

 

Kokouksessa hyväksyttiin muutos Keski-Suomen liiton jäsenkuntien maksuosuuksien maksupäiviin, jonka myötä jäsenkuntien maksupäivät siirtyvät ensi vuoden alusta kuun puoliväliin. Uudistuksen myötä jäsenkuntien maksuosuudet peritään neljässä erässä: tammi-, huhti- heinä- ja lokakuun 15. päivinä.

Lisäksi kokouksessa kuultiin esitykset Susanne Rasmukselta ja Päivi Heikkalalta Visit Jyväskylästä, Keski-Suomen liiton Leena Pajalalta liiton matkailu-kärjestä sekä Outi Parkariselta ja Hannu Koposelta Keski-Suomen liiton Circwaiste-hankkeesta ja Euroopan alueiden ja energiatoimistojen järjestö Fedarenesta.

 

Kokouksen esityslista

 

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
p. 040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Tapani Mattila
maakuntajohtaja
040 595 0011
tapani.mattila[at]keskisuomi.fi

Sari Karhu
hallintopäällikkö
040 586 7083
sari.karhu[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!